Український політичний аналітик, а нині військовий ЗСУ, Кирило Сазонов поділився обнадійливими новинами з фронту, натякнувши, що росіяни потрапили у власну пастку. Можливо, вони сподівалися на легкість наступу на Харківському напрямку або недооцінили свої сили, але тепер змушені відкласти план окупації Донбасу, оскільки їхні ресурси виснажені, заявив Сазонов.

Сазонов також розповів про ситуацію в районі Часового Яру, де українські оборонні сили активно використовують артилерію. Він зазначив, що росіяни зазнали значних втрат у техніці та людях під час наступу на Харків.

«Чи то росіяни сподівалися, що наступати на Харківському напрямку буде легше, чи то не розрахували свої сили, але дату впровадження плану з окупації Донбасу їм доведеться перенести, оскільки сил далі рухатися в них не залишилося. Вони втратили багато і техніки, і людей під час наступу на Харків. Можливо, вони сподівалися, що буде легше. На мою думку, загроза Харкову, рейд на тому напрямку було здійснено для того, щоб ми туди перекинули свої резерви, і тоді вони зможуть тиснути тут, бо Донецька область для них є дуже важливою. Їхня мета — «звільнення» так званої «ДНР», а насправді — окупація Донецької області», — пояснив Сазонов.

Політолог підкреслив, що все пішло не за планом для росіян:

«Все пішло не так: вони втратили дуже багато людей навіть у першу добу, коли вони втратили до 70% особового складу, тому на Харків не ми перекидали свої стратегічні резерви звідси, а вони були змушені перекидати із Сумського та Куп’янського напрямів, аби хоч якось. то тиснути на Вовчанськ, тому їх задум не спрацював. Нині ми бачимо паузу. Можливо, та відповідь, яку вони отримали на Харківщині від наших хлопців, змушує їх переглянути якщо не всі плани, то дати».

Сазонов також згадав про важкі бої на Донеччині.

«Тут у нас на Донеччині вже доба і навіть більше точаться дуже важкі штурми. Останні дві доби вони накривали нас артилерією та касетними боєприпасами дуже сильно. Вчора ворог пішов у наступ: штурмують наші позиції постійно. Я вже розповідав про «колісні» штурми так званих, де вони під наркотиками йдуть вперед, не відчуваючи болю, але сьогодні зранку дуже потужно працюють наші «Гради». Я такого не чув із минулого літа. Отже, я вважаю, що в їхніх тилах теж пекло якесь», — додав доброволець ЗСУ.

Кирило Сазонов підкреслив, що ситуація на фронті залишається напруженою, але українські сили продовжують чинити опір і завдавати ворогу значних втрат. Він зазначив, що російські плани щодо швидкої окупації Донбасу зазнали невдачі через стійкий опір українських військових.

Кирило Сазонов відкрито заявив, що порятунок України залежить виключно від неї самої. Ситуація складається таким чином, що найближчим часом союзники України можуть почати активно схиляти її до мирних переговорів з Росією, про що повідомив сам Сазонов. Якщо це неминуче, то до моменту, коли доведеться сісти за стіл переговорів з ворогом, Україні потрібно мати певні успіхи на полі бою, що забезпечить сильну позицію під час переговорів.

Аналіз перспектив війни від Кирила Сазонова можна знайти в його новій публікації в Telegram-каналі.

«Часу на те, щоб детально писати про все цікаве, просто немає, тому викладаю інформацію частинами і без подробиць про те, що встигаю. Трішки не дуже веселої, але реалістичної аналітики про перспективи війни», — так розпочав свій пост політичний аналітик.

Далі він навів аргументи на користь того, що Україну будуть схиляти до переговорів з Росією:

«Що ми чуємо і бачимо з відкритої інформації. Почнемо з заяв Китаю. Після переговорів з Сі Цзіньпіном Макрон заявив, що вітає ініціативу Китаю щодо ‘олімпійського перемир’я’. Шольц також не відрікся від цього. Наш явний союзник, президент Чехії, виступає за посилення військової допомоги Україні, але водночас підтримує паралельний переговорний процес».

Після цього доброволець ЗСУ озвучив свій прогноз для України на найближче майбутнє:

«Найважливіший момент для розуміння: у нас немає друзів, у нас немає союзників. Це головне, що потрібно зрозуміти всім, хто виріс із стану ‘рожевого поні’. Друзі та союзники України — це її народ, її бізнес, її армія та спецслужби. У всіх інших є свої інтереси, тому на переговорах ми можемо розраховувати виключно на результати, які продемонструють ЗСУ на полі бою, і на ті інтереси, які у партнерів збігаються з нашими з урахуванням дипломатичного мистецтва наших представників».