$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +25 Київ

В Одеській військовій академії під час стрибка з парашутом загинув курсант – ДБР

В Одеській військовій академії під час стрибка з парашутом загинув курсант – ДБР Загиблий курсант мав досвід понад 10 стрибків
Фото: dshv.mil.gov.ua

14 травня на базі одного з українських аеродромів на парашутному тренуванні помер учень Одеської військової академії. Про це 15 травня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань України.

За даними бюро, він загинув під час навчально-тренувальних стрибків із парашутом. Правоохоронці зазначають, що це був 12-й стрибок вихованця академії.

"Тренувальний стрибок курсант другого курсу факультету підготовки фахівців військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 м. За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився й обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися", – ідеться в повідомленні.

19-річний військовослужбовець загинув одразу на місці інциденту, констатували у ДБР.

Бюро проводить розслідування, чи відбувалася належна підготовка й інструктаж курсантів під час польотів і чи дотримувалися правил поведінки під час тренувальних польотів. Експертиза встановить, чи правильно уклали парашут, додали в бюро.