Нещодавно в Україні зробили важливі зміни у законах, щоб готуватися до можливого військового конфлікту з росією краще. Одна з таких змін - створення нового списку людей, які можуть бути залучені до військової служби. Цей список називають 'Оберіг'.

Цей реєстр має на меті об'єднати інформацію про усіх українців, які можуть бути військовозобов'язаними, зокрема тих, хто має призовний вік. Інформація збирається не лише зі списків військового обліку, але й з різних джерел, таких як органи державного управління, що мають відношення до ведення реєстрів населення.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Згідно з планами, з червня в цей реєстр почнуть включати інформацію про українських водіїв призовного віку. Це означає, що дані про серію та номер водійського посвідчення військовозобов'язаного, дату видачі, термін дії та категорію прав також будуть доступні в цьому електронному реєстрі.

Крім того, планується включення інформації з інших джерел, таких як податкова, Мін'юст, суди, реєстраційна служба, Держприкордонслужба, Міносвіти, міграційна служба та МВС.

Популярні новини зараз
За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Українські військові, скріншот: YouTube
Українські військові, скріншот: YouTube

Це дозволить створити повну картину про кожного військовозобов'язаного та забезпечити оперативний доступ до необхідної інформації у випадку потреби мобілізації.

Для зручності, для кожного військовозобов'язаного буде створено особистий електронний кабінет, де зберігатимуться дані про них, такі як ПІБ, адреса проживання, освіта, військова спеціальність, а також інші важливі відомості, які можуть бути корисними для організації мобілізації та управління ресурсами у воєнний час.

Нагадаємо, вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Вам буде цікаво дізнатися систему не обдуриш: за які "провини" можуть відібрати субсидію