З'явилася інформація, що співробітники ДБР та Нацполіції затримали фактичного власника компанії "Краснолиманське", яка входить до групи компанії "Укрдонінвест" Віталія Кропачова.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських мережевих блогерів, а також опублікованим знімкам із місця обшуку.

Обшуки у Кропачова, скріншот: Telegram
Обшуки у Кропачова, скріншот: Telegram

За даними слідства, через своє підприємство та посадових осіб Міністерства енергетики та Державної податкової служби він завдав державі збитків на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері.

Віталій Кропачов є власником "Укрдонінвесту" (вугільний бізнес та видобуток газу). 2014 року він викупив кілька збагачувальних фабрик на підконтрольній частині Донбасу та Луганської області, а 2017-го — шахту "Краснолиманська".

Популярні новини зараз
Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити Нові тарифи на електрику зроблять тролейбуси розкішшю: як зміняться ціни на проїзд Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Віталій Кропачов, фото: Facebook
Віталій Кропачов, фото: Facebook

Кропачов був "смотрящім" у вугільній галузі від колишнього першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера Петра Порошенка - Ігоря Кононенка, сам Кропачов це спростовував. Він викупив кілька збагачувальних фабрик на підконтрольній частині Донбасу, а у 2017 році придбав у Ігоря Гуменюка та партнерів шахту "Краснолиманська", яка згодом стала одним із найуспішніших вугільних підприємств України.

У 2019 році почав розвивати медіанапрямок. Зокрема, купив 2 ТВ-канали, "Інфо24" та "Так TV", а в грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн". Влітку 2022 року Кропачов придбав компанію "Корона Санрайс", яка володіла цифровою ліцензією на трансляцію "4 канали". 2023 року запустив телеканал Ukraine World News.

2023 року "Укрдонінвест" стала переможцем повторного приватизаційного аукціону з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Однак зрештою Кропачов відмовився від купівлі порту.

Нагадаємо, Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського".

Раніше повідомлялося, за військовий 2023 депутати Порошенка і ОПЗЖ придбали крипти і машин на мільйони, - НАЗК.

Також, Олександр Мусієнко розповів, чи вдасться США відмовити Китай співпрацювати з Росією.