В Україні досить динамічно змінюються ціни на популярні продукти харчування. Наприклад, у другій половині травня супермаркети встановили нові цінники на рибну продукцію. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Українцям доводиться витрачати значні суми, щоб забезпечити себе найнеобхіднішими продуктами. Разом з тим багатьом доводиться відмовляти собі в "смачненькому", адже ціни в торгових мережах досить високі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на сардини

У другій половині травня сардини стали трохи доступнішими покупцям. Середній цінник на продукт знизився з 58,75 до 55,80 гривні за 230-грамову баночку. У деяких торгових мережах сардини можна знайти і за скромнішою ціною – 49,90 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Ціни на шпроти

Цінник на шпроти в олії "Аквамарин" утримується на досить високому рівні – 73,15 гривні за 150 грамів. Варто зазначити, що ціна не є рекордною, адже наприкінці 2023 року вартість продукту сягала майже 75 гривень за баночку.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Ціни на оселедець

Оселедець слабосолений сильніше вдарить по гаманцях українців. Середній цінник на продукт збільшився із 155,16 до 161 гривні за кілограм. В окремих супермаркетах вартість цієї риби сягає майже 170 гривень за кіло.

Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.

Також наш портал інформував, нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці.

Крім того, ми писали, подорожчало майже все: які продукти стають не по кишені для українців.