М'ята є досить популярною рослиною в українців. Її люблять додавати не лише в чай, а урізноманітнити нею різні страви. М'ята має приємний смак, чого не скажеш про процес вирощування цієї рослини у своєму городі.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Коріння м'яти досить повзуче і дуже швидко розростається на земельній ділянці. Але цю проблему можна вирішити, якщо знати з якими рослинами треба посадити м'яту.

М'ята - досить невибаглива рослина і чудово приживається і в тіні, і на сонечку. Але головний її мінус у тому, що вона дуже швидко розростається. Але цього можна уникнути, якщо посадити поряд:

  • помідори - дана культура здатна перемогти практично будь-яка рослина, що росте поруч, завдяки своїм сильним корінням, що прибирає з ґрунту всі корисні властивості. Однак коріння м'яти не таке глибоке, тому рослина отримує достатньо харчування, але і не розростається. Ця запашна трава відлякує від помідорних кущів шкідників, а також насичує її приголомшливим смаком.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло З 11 червня змінюються правила виїзду закордон: що чекає на українців Купити квартиру зараз чи зачекати: поради експертів З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати
Показати ще
  • багаторічні трави, які вже встигли вкоренитися. У такому разі м'яті не вдасться їх потіснити. Але якщо м'ята була посаджена першою, то до неї не слід підсаджувати трави, інакше вона їх придушить.
  • чагарники та плодові дерева, тому що у них коріння потужніше і м'яти не вдасться здобути гору. До того ж рослина перебуватиме у тіні і не буде достатньо сил активно розростатися.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Нагадаємо, що після цього полуниця точно приживеться і завалить урожаєм: як правильно висадити ягоду "зі стаканчика".

Раніше ми повідомляли, що ці прості, але дієві поради допоможуть виростити великий та смачний перець.