Чи можуть вручити повістку на роботі: спікер Міноборони дав відповідь

19 травня 2024, 14:24оновлено 25 травня, 12:59
821
Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, чи можуть вручити військовозобов'язаному громадянину повістку на роботу
Повістка, Лазуткін
Чи можуть роздавати повістки на роботі: спікер Міноборони Дмитро Лазуткін відповідь / колаж Главред, фото

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, чи можуть вручити військовозобов'язаному громадянину повістку на роботі. Відомості офіцер озвучив в інформаційному дайджесті МОУ на YouTube-каналі.

"Відповідно до положень Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів, затвердженого постановою Кабінету міністрів, представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також роботодавці керівники підприємств установ і організацій здійснюють сповіщення, вручення повісток, ознайомлення з наказами щодо необхідності прибути до ТЦК", - сказав Лазуткін.

Хто такий Дмитро Лазуткін?

Дмитро Лазуткін (18 листопада 1978, Київ) - український поет, журналіст, телевізійний продюсер, спортивний коментатор. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2024). З 2023 року проходить військову службу у складі 47 ОМБр "Магура" ЗС України. З 10 квітня 2024 року є спікером Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

відео дня

Мобілізація в Україні - останні зміни

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності з 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років мають оновити свої дані в ТЦК і СП, ЦНАПах або в електронному кабінеті протягом 60 днів.

Також Міноборони запустило мобільний додаток "Резерв+", у якому міститиметься QR-код для військовозобов'язаних. З 18 травня до 16 липня чоловіки віком 18-60 років можуть оновити свої дані через цей додаток.

Як повідомляв Главред, Міністерство закордонних справ відновило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку за кордоном з 18 травня. Тепер для отримання цих послуг потрібно мати військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді.

Чи можуть вручити повістку на роботі: спікер Міноборони дав відповідь

Інші новини за темою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти