Вважається, що бутерброди - не найкорисніший перекус. Однак цю просту страву можна перетворити на ключ до довголіття. Про це йдеться у матеріалі порталу ua-vestnik.

Їсти бутерброди та отримувати користь для організму цілком реальна задача. Все, що потрібно – правильно приготувати цю елементарну страву та підібрати якісні інгредієнти.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube
Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Найпоширеніша начинка для бутерброда – м'ясо. Найбільш прийнятні варіанти, на думку фахівців, курка, індичка, ростбіф або шинка. У цих м'ясних продуктах багато білка та низький рівень жиру.

Так, білок украй важливий для людського організму, адже допомагає підтримувати ключові функції, зокрема виробництво гормонів та ферментів та відновлення тканин.

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Купити квартиру зараз чи зачекати: поради експертів Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Також для бутербродів краще брати не класичний плавлений сир, а моцарелу. Інші види сиру містять багато натрію, який у надлишку може спровокувати затримку води в організмі, що призведе до набряку кінцівок. Що стосується хліба, то найкориснішим для організму буде цільнозерновий продукт.

Бутерброд. Фото: скрін youtube
Бутерброд. Фото: скрін youtube

Ще експерти радять додавати в бутерброд авокадо та гуакамоле, песто, хумус, оливкову олію та оливки. Ці продукти допоможуть посилити користь страви, адже вони містять ненасичені жири, які здатні знизити рівень "поганого" холестерину і зменшити запальні процеси в організмі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.

Також наш портал інформував, несподіване поповнення вам до аптечки: від яких проблем може врятувати шоколад.

Крім того, ми писали, прямий шлях до серцевого нападу: які напої можуть скоротити ваше життя.