$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +25 Київ

В Усика після бою із Ф'юрі підозрювали перелом щелепи. Чемпіону наклали чотири шви. Фото photo icon

В Усика після бою із Ф'юрі підозрювали перелом щелепи. Чемпіону наклали чотири шви. Фото Команда Усика спростувала інформацію про те, що український чемпіон дістав перелом щелепи
Фото: EPA

Абсолютний чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Олександр Усик після перемоги над британцем Тайсоном Ф'юрі 19 травня потрапив у лікарню з підозрою на перелом щелепи, повідомив в Х журналіст та інсайдер Майкл Бенсон.

Бенсон зазначав, що Усик, імовірно, не прийде на пресконференцію після матчу, однак українець після лікарні приїхав і спілкувався із пресою.

Промоутер Усика Олександр Красюк у коментарі, опублікованому в YouTube на каналі Fight Hub TV, пояснив, що "треба було провести перевірку щелепи", але про перелом не йдеться.

"Нічого нового, це старе, в Усика це [ушкодження] вже тривалий час", – сказав Красюк.

Журналіст ESPN Майк Коппінджер в Х уточнив, що підозра на перелом виникла, тому що українець скаржився на біль. Проте, як розповів ESPN помічник тренера й катмен Усика Расс Анбер, скарги в Усика були лише після бою. Красюк, зі свого боку, сказав ESPN, що Усик, "безперечно", буде готовий до запланованого на 12 жовтня реваншу.

Водночас, пише Коппінджер, українцю після бою наклали чотири шви, щоб закрити розсічення над правим оком.

Це ушкодження добре видно на кадрах із пресконференції Усика.

В Усика після бою із Ф'юрі підозрювали перелом щелепи. Чемпіону наклали чотири шви. Фото фото 1 Скріншот: Frank Warren's Queensberry Promotions / YouTube
Контекст

Поєдинок між Усиком і Ф'юрі мав відбутися в Ер-Ріяді 17 лютого. Проте за два тижні до бою з Усиком Ф'юрі дістав розсічення на обличчі під час спарингу і йому наклали шви. Поєдинок перенесли на 18 травня.

Під час битви поглядів 16 травня Ф'юрі відвернувся від Усика, а 17 травня під час фінальної битви поглядів штовхнув українця.

Перемігши Ф'юрі 19 травня, Усик відібрав у британця титул чемпіона світу за версією WBC і став абсолютним чемпіоном світу з боксу (першим за 25 років після британця Леннокса Льюїса, який виграв об'єднавчий бій у Евандера Холіфілда 1999 року). До цього українець володів поясами чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF.