$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +22 Київ

"Ця перемога – для моїх побратимів і всієї країни. Слава Україні!" Берінчик став чемпіоном світу за версією WBO

"Ця перемога – для моїх побратимів і всієї країни. Слава Україні!" Берінчик став чемпіоном світу за версією WBO Берінчик (праворуч) переміг Наваррете і став чемпіоном світу з боксу WBO у легкій вазі
Фото: Денис Берінчик / Instagram

Український боксер Денис Берінчик 19 травня переміг мексиканця Емануеля Наваррете. Українець став володарем вакантного титулу WBO у легкій вазі, повідомляє Tribuna.com.

Бій тривав усі 12 раундів. Берінчик здобув перемогу роздільним рішенням суддів – 115:113, 116:112, 112:116.

Поєдинок став 20-м для Берінчика в кар'єрі, українець не зазнав у боях жодної поразки й дев'ять разів закінчував їх нокаутом.

Наваррете до бою з українцем володів титулами у трьох дивізіонах зі статистикою (38-2-1, 31 КО). Це його третя поразка у кар'єрі.

В Instagram Stories Берінчик прокоментував свій чемпіонський титул.

"Ця перемога – для моїх побратимів і для всієї країни. Слава Україні!" – сказав боксер.

Tribuna.com зазначає, що Берінчик став 14-м чемпіоном світу з боксу з України.

До цього чемпіонами світу ставали Володимир Кличко, Віталій Кличко, Володимир Сидоренко, Сергій Дзінзірук, Андрій Котельник, Юрій Нужненко, В'ячеслав Сенченко, Василь Ломаченко, Віктор Постол, Олександр Усик, Олександр Гвоздик, Артем Далакян, Сергій Богачук.

Також Берінчик став четвертим чинним чемпіоном з України. Богачук зараз є тимчасовим чемпіоном WBC у першій середній вазі, Ломаченко минулого тижня став чемпіоном IBF у легкій вазі, а Усик уночі 19 травня став абсолютним чемпіоном у надважкій вазі.

Контекст

Берінчик – уродженець Краснодона (зараз – Сорокине) Луганської області, він виступає у легкій і в першій напівсередній вагових категоріях у боксі. У 2011 році він став срібним призером чемпіонату світу, у 2012 році – виборов срібло на Олімпійських іграх у Лондоні.

Серед раніше здобутих Берінчиком титулів – чемпіон WBO International.