• Головна
  • Тільки в руки під особистий підпис людини: в Міноборони зробили заяву стосовно вручення повістки
18:26, 19 травня

Тільки в руки під особистий підпис людини: в Міноборони зробили заяву стосовно вручення повістки

Тільки в руки під особистий підпис людини: в Міноборони зробили заяву стосовно вручення повістки

Повістку вважатимуть врученою, якщо її видано під особистий підпис людині. Про це заявив спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

"Зараз існує положення, що врученою вважається повістка, яка видається під особистий підпис людині. Інших варіантів поки що не передбачено. Якщо будуть якісь постанови або якісь акти, які, так би мовити, щось змінюють у цьому, тоді будемо про це говорити. Наразі поки їх немає", - зазначив спікер.

Він підкреслив, що розширили список осіб, які можуть вручати повістку.

"Вручати повістки можуть роботодавці, представники ТЦК СП, поліцейські та прикордонники. Також представлена категорія осіб може перевіряти військово-облікові документи, які з 18 травня кожен повинен мати при собі", - розповів Лазуткін.

Також спікер Міноборони уточнив, чи потрібно проходити повторно ЛКК, якщо військовозобов'язаний зробив це навесні 2024 року.

"Повторно проходити ЛКК не потрібно, немає такої норми, де потрібно ЛКК проходити кожні три місяці. Це абсурдно і викличе непотрібне навантаження на військово-лікарську комісію", - сказав він.

Однак, щодо повісток, учора Кабмін ухвалив постанову №560, у якій повістка вважається врученою і за інших обставин. Наприклад, передача повістки через листоношу. Вона вважається врученою, навіть якщо призовник відмовився її взяти або був відсутній удома. Також у постанові йдеться про те, що повістка вважається врученою, якщо є відеофіксація, що людина відмовилася від неї.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #повістки #мобілізація
ТОП новини
"Вражає і дітей, і дорослих": в Україні зафіксували невідому інфекцію, медики назвали ймовірний діагноз
"В Україні фіксують випадки жахливої хвороби, викликає інвалідність у наймолодших": кількість хворих зростає невпинно
"25 000 грн зарплати на місяць": пенсіонерів кличуть працювати, з'явилася чудова робота із вигідними умовами
"Колосальна негода пре в ці області, потужна гроза хлине на цей регіон": де чекати на мороз у -2 градуси, а де буде +31?
Оголошення
live comments feed...