Українців налякали прогнозом про відключення світла – не лише влітку страждати доведеться

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Україна поринула у темряву, оскільки країною другий день поспіль прокочуються відключення електроенергії. Постачальники були змушені опублікувати графіки аварійних відключень електроенергії у містах та селах, внаслідок чого домогосподарства залишалися без електрики на кілька годин поспіль. Масований російський ракетний удар у березні вже віщував відновлення відключень електроенергії для споживачів після ударів по Дніпровській ГЕС та кільком теплоелектростанціям.

Часу буде не й так багато: "Нафтогаз" попередив про важливу процедуру для всіх споживачів

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб У "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Близько 98% українців користуються послугами "Нафтогазу". Фахівці компанії нагадали споживачам про важливу процедуру, яку не можна ігнорувати. Щоб отримувати правильні платіжки і платити тільки за фактично спожитий обсяг газу, необхідно не забути про просту, але вкрай важливу процедуру - передачу показників лічильника. При цьому знімати показники слід правильно, а передавати у встановлений період. Компанія "Нафтогаз" дає споживачам трохи більше тижня, щоб передати дані про споживання – з 28 числа до 5 числа наступного місяця.

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент
Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент

Починаючи з 18 травня, у військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб оновити дані, але навіть добровільний візит до ТЦК може не вберегти від ймовірного штрафу. Про це розповів адвокат Роман Сімутін. Правозахисник заявив, що навіть за добровільної явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки військовозобов'язані можуть отримати штраф за порушення правил військового обліку. Це випливає з постанови Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року, яка затвердила порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. У цьому документі є 23 пункт, який свідчить, що у 7-денний термін громадяни зобов'язані повідомляти про зміну місця проживання та інших персональних даних.

В Україні засудили українку за ухилення від мобілізації: як це сталося

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Останнім часом все частіше виникає питання про відповідальність кожного громадянина перед Батьківщиною, особливо з боку уряду. І нещодавня "скандальна" подія в Мукачеві висвітлила це питання з новою гостротою. Місцева мешканка, Ольга Куля, опинилася у вирі юридичних наслідків через свою неуважність до повістки про проходження ВЛК. Незважаючи на те, що вона мала спеціальну медичну освіту і її визнано військовозобов'язаною, жінка проігнорувала виклик до ТЦК. Під час судового засідання 13 травня обвинувачена визнала свою провину та попросила призначити їй покарання у вигляді штрафу. Суд врахував, що жінка не мала судимості та не перебувала на обліку у психіатра чи нарколога, що свідчило про її законослухняний характер.

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Новий закон про мобілізацію в Україні вносить зміни в процес визначення хто може бути призваний на військову службу. Особливу увагу приділяється стану здоров'я та, зокрема, стану очей, оскільки це один із ключових аспектів визначення придатності до військової служби. Новий закон передбачає оновлений список вад зору, які вважаються непридатними до військової служби. Тепер він включає більш конкретні та докладні критерії, що дозволяє чітко визначити, хто може і хто не може бути призваний на військову службу.