Історії цих трьох британських жінок, Дженіс Уайтгорн, Джой та Дженні, вражають. Всі вони протягом десятиліть страждали від важких проблем зі здоров'ям, навіть не знаючи чому. Як з'ясувалося, вони були інфіковані гепатит С через переливання зараженої крові.

Ці історії сповнені неймовірного страждання, а також тривалого періоду непорозуміння та помилок у медичному обслуговуванні.

Про них розповів The Guardian.

хвороби
хвороби

Дженіс Уайтгорн була лише дитиною, коли її матері перелили заражену кров у 1973 році. Спочатку це було приховано від пацієнтів, і багато хто, включаючи Дженіс, не знали про своє інфікування гепатитом C. Її страждання почалися з раннього дитинства, але незважаючи на це, діагноз так і не було поставлено.

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити
Показати ще

Вона відвідувала медичні заклади, скаржачись на болі, стомлюваність, проблеми з вагою та інші симптоми, але їй просто радили схуднути чи вести активний спосіб життя. Навіть коли вона намагалася створити сім'ю, тестування на гепатит було їй відмовлено.

хвороби
хвороби

І тільки коли вона стала дорослою, їй вдалося дізнатися правду про свій стан, що виявило неймовірне багато років болю та страждання.

Подібним чином Джой із Сомерсету також зіткнулася з гепатитом C, який був виявлений лише після тривалого періоду звернень до лікарів щодо стомлюваності та інших проблем зі здоров'ям.

Лікарі, до яких вона зверталася, не запропонували їй тестування на цей вірус, вважаючи її симптоми наслідком її власного способу життя чи психологічними. Тільки після того, як їй удалося зробити тест у 2007 році, стало відомо про її інфікування.

Жителі Британії виявилися заражені гепатитом С/фото: The Guardian
Жителі Британії виявилися заражені гепатитом С/фото: The Guardian

Аналогічним чином, Дженні Купер з графства Кент була заражена гепатитом C під час операції ще в 1987 році, але її діагноз був виявлений лише через багато років. Вона теж зазнавала тривалих страждань і проблем зі здоров'ям, не знаючи, що лежить в основі її недуг.

"Я 34 роки хворіла, не знаючи чому, це знищило моє життя".

Лікарська помилка призвела до того, що приблизно 30 тис. осіб у Великій Британії були заражені гепатитом С через переливання крові в 1970-х, 80-х та 90-х роках.

Нагадаємо, у дітей все частіше стали з'являтися камені в нирках: з чим це пов'язано і як уберегти малечу

Раніше ми писали, вчені досліджували, яку групу крові найбільше люблять кліщі: кому треба бути напоготові