Для всіх наших шанованих читачів, які вже відвикли від масових відключень світла, і для тих, кому набридло постійно заряджати альтернативні джерела живлення, є дуже важлива інформація. Українцям відповіли на запитання, чи перестануть вимикати світло після потепління.

Відповідь на це запитання надав голова компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю одному з українських видань.

Володимир Кудрицький
Володимир Кудрицький

За його словами, потепління покращить ситуацію зі споживанням електроенергії в країні, але не відновить пошкоджених потужностей українських електростанцій. Влітку з урахуванням планових ремонтів на об'єктах генерації та використання населенням кондиціонерів дефіцит в енергосистемі знову може стати критичним.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка "Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу
Показати ще

"Сподіваюся, з потеплінням ми зможемо не вдаватися до відключень. Але це за умови відсутності російських обстрілів, ризик яких залишається дуже високим. Також треба розуміти, що попереду літо. Тому у спекотні дні, коли споживання зросте, можливий дефіцит в енергосистемі. Ми будемо застосовувати всі інструменти для його покриття", - розповів він.

При цьому Кудрицький наголосив, що всі варіанти, доступні "Укренерго", вже задіяні.

"Залишається ще раз закликати всіх споживачів дбайливо споживати електроенергію. Не включати потужні електроприлади одночасно вранці та ввечері, зменшити використання обігрівачів та кондиціонерів, відмовитись від використання пральних машин та бойлерів у годину максимального споживання", - додав голова правління НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, коли пролунає останній дзвінок в українських школах: названі дати.

Раніше повідомлялося, в Україні планують запровадити графік погодинних відключень світла: термінова заява "Укренерго".

Також, субсидія зросла вп'ятеро: кому суттєво збільшать допомогу на комуналку.