$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +20 Київ

Сапронов: Зараз усі мої бізнеси стоять, витрачаю з тумбочки. Коли пацанам на фронт треба було щось велике купити, продав "поршака" і частину колекції вина G

Сапронов: Зараз усі мої бізнеси стоять, витрачаю з тумбочки. Коли пацанам на фронт треба було щось велике купити, продав "поршака" і частину колекції вина Сапронов розповів, що його бізнеси "було пошкоджено, але відновлено"
Фото: Sapronov Yuri / Facebook

Харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов повідомив в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що через повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії в Україну в лютому 2022 року всі його бізнеси не працюють.

Бацман запитала Сапронова, що зараз відбувається з його бізнесом і як він заробляє під час війни.

"Ніяк не заробляю, – відповів бізнесмен. – На щастя, тумбочка в мене є. Але я думав, ця тумбочка на віки вічні, але ні. Фінансового потоку немає жодного, усі мої бізнеси стоять".

За словами Сапронова, їх "було пошкоджено, але відновлено – не зруйновано".

"Коли були касові розриви, "поршака" продав за 100 тис., хоча коштував він 200. Кілька разів продавав, у мене ж чудова колекція вина, понад 4 тис. пляшок... Дійсно, бабки були потрібні терміново. Для пацанів щось купити велике треба було", – розповів бізнесмен.

Відео: Алеся Бацман / YouTube
Контекст

Сапронов народився 1963 року в Калінінграді (Росія) в сім’ї військовослужбовця. Дитинство провів у Мурманській області. Закінчив хімічний факультет Харківського державного університету (зараз – Харківський національний університет імені Василя Каразіна). Певний час викладав на кафедрі неорганічної хімії, потім працював інженером на кількох підприємствах. Із 1990-х займається бізнесом. Серед його активів – ІТ-бізнес, гольф-клуб Superior Golf & Spa Resort.

2006 року його обрали депутатом Харківської міської ради від Народного союзу "Наша Україна", а 2010-го – депутатом Харківської обласної ради від Партії регіонів. У 2010–2014 роках був заступником голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. 2015 року балотувався на посаду мера Харкова (переміг тоді Геннадій Кернес).