Горіх може допомогти завагітніти. Але зловживання ним - небезпечне 

У цього горіха суперечливі властивості 

Фісташка - корисна для людини. Горіх містить  вуглеводи, білки, клітковину, тіамін, холін, пантотенову кислоту, лютеїн та зеаксантин. З такою концентрацією речовин фісташки добре впливають на всі органи та системи організму.

Так, горіх корисний для серця та судин, «чистить» органи травлення, зміцнюють м'язи та підтримують енергетичний потенціал клітин.

 

Регулярне вживання фісташок позитивно впливає на стан репродуктивної системи.

 

Деякі дослідження показують, що  фісташки підвищують можливість зачаття дитини.

У день допустимо з'їдати 10-15 фісташок - це відмінний перекус, який підтримує працездатність, насичує та формує нормальну, міцну нервову систему. Фісташки можна навіть дітям.

Краще їсти не смажені та солоні фісташки, а свіжі. Щоправда, у необроблених горіхів термін придатності скорочується до 3 місяців: їх доведеться зберігати у закритому контейнері у холодильнику чи морозильній камері.

Зловживання фісташками зведе їх корисний вплив до нуля. Через високі дози ефірних олій продукт є токсичним. При переїданні фісташок виникає нудота та запаморочення.

Вагітним і жінкам, що годують, а також дітям до 5 років їсти фісташки не можна, оскільки вони легко провокують алергію.

Купувати фісташки краще лише у перевіреного постачальника. Зіпсовані горіхи містять стронцій та афлатоксин, який виробляють грибки, що паразитують на фісташках.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень