У великих торгових мережах фіксується чергове коливання ціни продукти, без яких не обійтися кухні. Скільки доведеться віддати за вершкове масло та соняшникову олію, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Вершкове масло та соняшникова олія використовується для приготування величезної кількості страв, тому попит на ці товари завжди високий, а будь-яке коливання цін – відчутне для гаманців покупців.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на вершкове масло

Популярний молочний продукт зненацька порадував українців здешевленням, втім, незначним. Так, масло торгової марки "Селянське" 72,5% зменшилося у вартості з 71,87 до 71,02 гривні за 200-грамову упаковку. Масло вершкове "Яготинське" 73% подешевшало більш відчутно. Середній цінник знизився із 78,31 до 74,95 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Соняшникова олія

Соняшникова олія "Олейна" рафінована стала доступнішою. Середня ціна у торговельних мережах зменшилася з 58,79 до 52,40 гривні за 850 мл. В той самий час збільшилася вартість товару від торгової марки "Щедрий Дар". Українцям доведеться заплатити майже на 4 гривні більше – 60,46 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця.

Також наш портал інформував, супермаркет залишите з порожнім гаманцем: нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець.

Крім того, ми писали, здорове харчування стало доступнішим: українців порадували новими цінами на популярні кисломолочні продукти.