У цьому контексті ключової ролі набуває логістика - проміжна ланка між видавцями, маркетплейсами і читачами, швідкість і якість якої забезпечує, зокрема, й зручне паковання від Київського картонно-паперового комбінату.

Торік в Україні, за різними оцінками, налічувалось близько 2 млн активних книголюбів, і експерти зауважують на зростанні читацького інтересу внаслідок дії реформи, що стимулює розвиток вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження. При цьому одним з головних драйверів ринку виступає сегмент інтернет-торгівлі, який здебільшого працює на засадах оптимізованого фулфілменту. Водночас, фахівці наголошують, що книжки – переважно імпульсивний товар, а життєвий цикл друкованого слова невпинно скорочується.

На цьому тлі важливою ланкою книжкового сервісу, за ефективність якого відповідає підрядник-логіст, стає швидка й зручна адресна доставка та можливість повернення бібліопродукції. Оптимізації цих процесів зможе зарадити новітня розробка від ККПК для відправлення книжок, придбаних онлайн.

Як зауважив гендиректор Pulp Mill Holding GmbH (PMH – австрійський акціонер ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат») д-р Хайнц Ціннер, саме пакувальні рішення на основі ресайклінгу вторсировини представляють один з найперспективніших векторів розвитку сучасної паперової індустрії. Завдяки постійній модернізації виробничих процесів і впровадженню нових конструкторських ідей, комбінат є беззаперечним лідером і трендсеттером цього сегменту ринку в Україні.

Популярні новини зараз
На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка З 11 червня змінюються правила виїзду закордон: що чекає на українців Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Новий формат book box від ККПК є різновидом паковання Easy box для E-commerce, що вже встигло ефективно себе зарекомендувати на практиці роботи великих вітчизняних мереж онлайн-торгівлі, логістичних компаній та поштових служб. Позиціоновані як «розумна упаковка для розумних речей» книжкові бокси Київського картонно-паперового комбінату мають низку переваг для використання під час відправки, можливого повернення та обміну друкованої продукції.

Серед головних «плюсів» такого формату – компактність (не потребує багато місця для зберігання), легкість зборки та запечатування коробки за допомогою клею постійної липокості,, що не вимагає додаткового використання скотчу. Це надає продавцю можливість в рази збільшити кількість і швидкість обробки замовлень, скоротити потребу в додатковому персоналі й підвищити продуктивність роботи.

При цьому універсальність упаковки дозволяє адаптувати пакет під потрібний формат та товщину книжок, посилка у book box виглядає стильно й естетично, а вміст відправлення убезпечений від сторонніх втручань завдяки наявності відривної стрічки. Та, як показав краш-тест, конструкція боксу надійна без застосування додаткових ущільнювачів і пухирчастої плівки для захисту фоліантів від можливих ушкоджень під час перевезення.

Відмова від допоміжних матеріалів з поліетилену для пакування не лише заощаджує час як відправника, так і отримувача, а й робить книжкову упаковку від ККПК стовідсотково екологічною. Адже бокси виготовляються з переробленого картону та підлягають повторному ресайклінгу.

Конкурентна перевага конструкції book box – це передбачена можливість повернення книжки адресанту в тому самому пакованні без жодних додаткових зусиль з боку покупця. Це дозволяє максимально оперативно й комфортно для обох сторін провести обмін товару, уникаючи незручностей, негативних вражень та рекламацій клієнтів.

Усе це робить пакувальну новацію від Київського картонно-паперового комбінату win-win рішенням для зростаючого вітчизняного ринку онлайн-книготоргівлі, від якого зрештою виграють усі: видавці, маркетплейси, логістичні оператори, читачі і, зрештою, українська держава з її культурними цінностями.