Окупанти не полишають спроб атакувати українські позиції, проте ЗСУ мужньо тримають фронт. Найактивніше на цей час ворог діє на Покровському напрямку. На Лиманському, Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках з початку доби не відбувалося боєзіткнень.

Про це інформує Генеральний штаб Збройних Сил України в денному зведені.

Російський агресор продовжує терор цивільного населення на Чернігівщині та Сумщині – обстрілював з артилерії райони населених пунктів Новодмитрівка, Сопич, Попівка, Павлівка, Містки та Єліно.

На Харківському напрямку тривають два боєзіткнення, неподалік села Стариця та міста Вовчанськ. Ворог отримує жорстку відсіч. Інформація щодо втрат противника уточнюється. Терористи завдали авіаудару по району Липців.

На Куп’янському напрямку точиться бій у районі Синьківки. Ситуація контрольована. Одну спробу окупантів перед цим вже було відбито. Також загарбники двічі задіювали авіацію для ударів по наших позиціях неподалік Іванівки.

На Лиманському напрямку завдано два авіаудари — ворог бив з озброєння вертольотів армійської авіації біля Новолюбівки та скинув чотири керовані авіабомби у район Тернів. Боєзіткнень не було.

На Сіверському напрямку наші воїни відбивають атаку неподалік Білогорівки. Ситуація контрольована. Спроба ворога, за підтримки авіації, просунутись вперед у напрямку Роздолівки зазнала невдачі. Ще одного авіаудару окупанти завдали в районі Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку кількість ворожих атак зросла до шести. Окупанти намагалися витіснити наших воїнів з позицій у районах населених пунктів Іванівське, Андріївка, Новий та Кліщіївка. По одному боєзіткненню триває біля Нового та Кліщіївки. Ситуація контрольована.

Знову гаряче на Покровському напрямку – тут уже на цей час зафіксовано 22 атаки. 12 з них тривають. Агресор найбільш активний біля Сокола, Новопокровського та Нетайлового.

На Времівському напрямку противник і надалі здійснює спроби прорвати нашу оборону в районі Старомайорського. Наші воїни успішно відбили три атаки.

На Придніпровському напрямку також відбито три спроби ворога витіснити українських оборонців з Кринок. Втрат наших позицій не допущено.

На інших напрямках ситуація на цей час без особливих змін.

Варто відзначити, що російські окупаційні війська намагаються зафіксувати свою присутність у житлових районах міста Вовчанськ Харківської області, щоб розпочати бойові дії на вулицях. Сили оборони перешкоджають їм у цьому. Про це повідомив командир батальйону ударних БПАК «Ахіллес» 92-ї окремої стрілецької бригади Юрій Федоренко під час інтерв’ю для одного з українських видань.

За його словами, в напрямку Стрілеча — Глибоке силам оборони України вдалося майже повністю стабілізувати ситуацію.

«Більше того, Силами оборони проводяться роботи щодо покращення свого положення, тобто вибиття противника з займаних ним позицій. В рамках одної з таких операцій розвідувального батальйону 92-ї штурмової бригади спільно з ССО та батальйоном «Ахіллес» вдалося вибити противника з декількох позицій, знищити противника, який засів, і також декілька представників, взятих в полон будуть в подальшому обміняні на наших хлопців, які зараз перебувають в полоні в РФ», — зазначив Федоренко.

Він пояснив, що російські окупанти активно намагаються закріпитися у житловій забудові міста Вовчанська.

«Що стосується Вовчанська, противнику дуже важливо затягнутися в житлову забудову для переходу до вуличних боїв. Але на поточний момент Сили оборони достатньо наполегливо та потужно б’ють ворога. Тому ворогу не вдалося реалізувати поставлені ним цілі», — заявив він.