На Харківському напрямку тривають бої біля Стариці і Вовчанська. Ворог ще п’ять разів задіював авіаційну компоненту: двічі вів обстріли із озброєння вертольотів поблизу Гранова, а також скидав КАБи в райони Жовтневого та Липців. З початку доби загальна кількість авіаударів досягла вже шести

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Загалом на цей час окупанти здійснили 58 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще продовжуються бойові зіткнення на 17 ділянках. Ворог продовжує найактивніше атакувати на Покровському напрямку.
На Чернігівщині та Сумщині станом на зараз загарбники 13 разів обстріляли з артилерії райони різних населених пуктів. Зокрема, ворог вів вогонь у напрямку Миропільського, Юнаківки та Лісного.
На Куп’янському напрямку тривають спроби окупантів просунутись вперед у районах Синьківки, Берестового та Іванівки. Ситуація контрольована. Три атаки російських окупантів вже відбито неподалік Новоєгорівки та згаданої раніше Синьківки.
На Сіверському напрямку Сили оборони сьогодні вже досить тривалий час стримують натиск ворога, який намагається хоч якось просунутися вперед в районі Білогорівки. Наші воїни також жорстко припинили активність загарбників біля Виїмки та Роздолівки.
На Краматорському напрямку продовжується бій в районі населеного пункту Новий. Зазнавши невдачі у шести атаках на цьому напрямку цього дня раніше, ворог завдав п’ять авіаударів – тричі кидав керовані авіабомби в район Часового Яру, один раз – по населеному пункту Нью-Йорк, що на Донеччині, а також задіяв штурмовики Су-25 неподалік Північного.
На Покровському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до 24, вісім з яких — продовжуються. Ворог намагається знайти слабкі місця нашої оборони біля Уманського та Сєвєрного. Окрім того, противник загалом скинув вісім КАБів неподалік Олександрополя, Калинового та Желанного.
На Времівському напрямку, біля Старомайорського, відбито чотири атаки загарбників. Двічі ворог супроводжував свої дії нанесенням авіаударів.
Окрім того, що ворог здійснив авіаудар на Оріхівському напрямку, поблизу Новоандріївки, на решті – ситуація без змін.
Варто відзначити, що Українським Збройним Силам вдалося частково стабілізувати ситуацію в районі міста Вовчанськ Харківської області. Українські захисники продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови в північній частині. Вони здійснюють зачистку, тримають противника під вогневим контролем.
Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Назар Волошин, інформує одне з українських видань.
За його словами, протягом тижня на Харківському напрямку відбулося 83 атаки, за останню добу — 11 бойових зіткнень. Крім того, прикордонні Харківської області продовжують перехід до контрударних дій.
Волошин також зауважив, що російські сили не припиняють спроб прорвати оборону українських підрозділів поблизу Вовчанська, Стариці, Липціва і Зеленого.

«Сили оборони намагаються витіснити окупаційні війська в напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська, в якому ворог прагне закріпитися в житловій забудові, але наші захисники не дають їм це зробити», — сказав він.

Також Волошин відзначив, що головні зусилля військ РФ сконцентровані на напрямку від Стрілеча до Липці та на захопленні Вовчанська, з метою подальшого просування до Білого Колодязя і впровадження наступу в тил українських військ.

Речник повідомив, що сили оборони частково відновили захоплені позиції, знищили значну кількість ворожих бойовиків і зуміли взяти в полон окупантів.