«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Я мертва всередині». Захисниця Азовсталі Пташка в емоційному дописі розповіла, як російський полон вплинув на неї

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук з позивним Пташка написала емоційний допис і розповіла, як російський полон вплинув на неї.

Сьогодні, 20 травня виповнюється два роки відтоді, як завершилася героїчна оборона Маріуполя. Гарнізон міста припинив опір за наказом українського командування і заради збереження життів поранених побратимів вийшов у полон. Саме 20 травня 2022 року захисники Маріуполя остаточно залишили територію заводу Азовсталь — останній рубіж оборони міста.

 

Пташка поділилася спогадами про цей день, а також про російський полон.

 

«Два роки минуло від найстрашнішого наказу, якого я боялась більше, ніж назавжди залишиться під бетонними плитами. Два роки, як мої хлопці і дівчата в полоні. Ви не уявляєте, що таке полон. Чому ви так активно не постите «наших у військовій формі бʼють щодня?» їм ламають кістки і зрізають шкіру, їх бʼють током, ґвалтують, морять голодом та спрагою, морально знищують та принижують. Наші полонені - найбільший важіль впливу на Україну і вони про це знають. Вони не віддають їх. Ми виходили у почесний полон, під гарантії безглуздих та недієвих організацій червоного хреста, які мовчки віддалено спостерігають вже два роки, як хлопців забивають до смерті, як вони горять живцем в підірваній Оленівці, як щодня їх напівживими кидають в холодні бетонні коробки за ґратами», — написала українська захисниця.

 

Пташка додала, що українці мають пам’ятати про боротьбу за тих, хто все ще залишається в полоні у російських окупантів.

 

«Навіть перші місяці, які були легшими для нас, не зважаючи на голод та мої персональні приниження та знущання я залюбки обміняла б на достойну смерть. Наслідки для мене стали непоправними. Хоч як там всі говорять про мою незламність та стійкість. Я мертва всередині. Я була в полоні 4 місяці і 1 день. А вони там досі. Їх мордують. Ви повинні це знати! Ви повинні розуміти, що таке 1 день ворожого полону! Ви повинні памʼятати та боротись! А влада повинна докладати всіх зусиль, щоб повертати кожного і кожну. І всіх зусиль, щоб забезпечити пожиттєву допомогу полоненим. Вони потрапили в полон захищаючи державу і українців. Тепер держава та українці повинні захистити їх. Ми воюємо з виродками. Вони не достойні жалості чи співчуття. Я знаю про що я говорю», — додала вона.

 

Джерело

Все буде Україна