$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +22 Київ

Спецпризначенці ГУР МО взяли в полон дев'ятьох окупантів під час російського штурму Часового Яру. Відео

Спецпризначенці ГУР МО взяли в полон дев'ятьох окупантів під час російського штурму Часового Яру. Відео Сили оборони 17 травня відбили штурм окупантів, які атакували Часів Яр, зазначили в ГУР МО
Скріншот: Kraken | Спецпідрозділ ГУР МОУ | SPECIAL UNIT / YouTube

Військові спецпідрозділи ГУР Міноборони України Kraken полонили дев'ятьох окупантів під час російського штурму Часового Яру Донецької області 17 травня. Відео з полоненими окупантами опублікували в Х підрозділу 19 травня.

Напередодні, 18 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що сили оборони відбили штурм російських окупантів, які атакували Часів Яр. Він розповів, що українські військові "знищили понад 20 одиниць броньованої техніки окупанта".

У ГУР пізніше оприлюднили відео відбиття російської атаки на Часів Яр 17 травня. Там уточнили, що штурм відбили воїни підрозділів Kraken, "Артан" і Міжнародного легіону ГУР.

"Учора, 18 травня, після нашого ролика з відбиттям штурму в Часовому Яру росіяни на своїх ресурсах почали поширювати фейкову новину: "Зайшли з трьох боків і зайняли перші лінії багатоповерхівок". Можемо запевнити: єдине, що ви змогли зайняти, – це місце в українській землі", – ідеться в повідомленні спецпідрозділу Kraken.

На опублікованому відео видно дев'ятьох полонених росіян і двох українських військових.

"Привіт, рідній 98-й [гвардійської дивізії ПДВ]. Привіт нашому взводному Зачьоту. Ми в полоні у Kraken", – кажуть в один голос полонені окупанти.

Контекст

Станом на лютий, як повідомляв Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої точаться за місто Часів Яр.

Уранці 10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 10 травня в Генштабі ЗСУ повідомили про бої за прикордонні населені пункти в Харківській області, які були в сірій зоні.

Активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено, заявили ввечері 16 травня в ОВА.

За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону.

РФ готується до другого етапу наступу в Харківській області, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни 18 травня.