$40.48 €43.89
menu closed
menu open
weather +25 Київ

У Державній судовій адміністрації України повідомили, що її обшукують співробітники НАБУ й СБУ

У Державній судовій адміністрації України повідомили, що її обшукують співробітники НАБУ й СБУ У ДСА підкреслили свою "нульову толерантність" до корупції
Фото: pixabay.com

Співробітники Служби безпеки України й Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) обшукують Державну судову адміністрацію України, поінформували 21 травня в самій ДСА.

"У зв'язку зі слідчими діями на предмет можливої причетності працівників департаменту інформаційних технологій Державної судової адміністрації України до вчинення кримінального правопорушення (під час проведення тендерів), передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, детективи НАБУ спільно зі Службою безпеки України проводять обшуки у приміщеннях ДСА України", – ідеться в повідомленні.

У судовій адміністрації заявили про "нульову толерантність до корупції" й пообіцяли "всіляко сприяти роботі правоохоронних органів для встановлення істини й притягнення винних до відповідальності".

"За корупційні злочини посадові особи будь-якого рангу і статусу мають нести невідворотне покарання", – підкреслили в ДСА.

У судовому відомстві зазначили, що в лютому 2024 року "у зв'язку з допущенням державним службовцем дисциплінарних проступків" догану оголошували директору департаменту інформаційних технологій Державної судової адміністрації України.

СБУ й НАБУ не коментували на своїх ресурсах обшуків у ДСА.