Витрачали гроші «не туди»: у Рівному розроблятимуть стратегію розвитку області до 2027-го

Над нею вже працюють

На Рівненщині починають створювати Стратегію розвитку на 2021-2027 роки. Це дорожня карта регіону, в якій будуть прописані пріоритети розвитку економіки, інфраструктури, спорту та бізнесу на наступні сім років. 

В розробці беруть участь представники влади області, науковці, бізнесмени, експерти громадських організацій.

Сьогодні їм презентували результати загального аналізу соціально-економічного розвитку, який проводили за ініціативи Рівненської облдержадміністрації, пише сайт ОДА.

За словами керівника Агенції регіонального розвитку Рівненщини Олександра Процюка, область має вигідне географічне положення, природні ресурси для розвитку бізнесу, зокрема ліси, і йдеться не про вирубку, а про туризм. Достатнім є й людський капітал, адже Рівненщина – одна з лідерів за приростом населення серед регіонів України:

Ми розпочинаємо формувати стратегічне планування, яке орієнтовно закінчимо наприкінці року. Під час сьогоднішнього засідання, роботи у групах, ми повинні визначити ті галузі, які дозволять економіці регіону більш активно розвиватися.

 

Важливим є залучення до цього процесу бізнесменів, науковців і керівників громад. Їхня спільна робота дозволить виробити сучасні інноваційні рішення, що можуть стати драйвером для нових конкурентних видів діяльності, - зауважив Олександр Процюк.

Радник з питань планування регіонального розвитку та впровадження проектів Програми "U-LEAD з Європою" Василь Кашевський розповів, що головною особливістю стратегічного планування розвитку власної території має стати smart-спеціалізація:

Це європейський підхід і передбачає розвиток видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням унікальних переваг регіону. Його мета – перетворити економіку регіону в більш ефективну саме в глобальному світі.

До прикладу, кошти з ДФРР мають йти не на будівництво шкіл, а на розвиток наукових проектів, створення платформ для бізнесу. Загалом, смарт проєкти у результаті мають сприяти або створювати нові робочі місця, які фінансуються не з державних коштів.

Тож саме з урахуванням таких підходів, стратегію розвитку області обговорили у групах. Їх учасники визначили сильні та слабкі сторони, можливості та загрози розвитку Рівненської області для проведення SWOT – аналізу.

Усі напрацьовані пропозиції узагальнять та представлять на обговорення громадськості.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень