Політика

Серйозних порушень під час виборчого процесу не зафіксовано – представник ЦВК

Серйозних порушень під час виборчого процесу не зафіксовано – представник ЦВК

Дострокові парламентські вибори в Україні пройшли без суттєвих порушень.

Про це в ефірі Прямого розповів заступник голови ЦВК Євген Радченко.

“Станом на зараз до ЦВК зайшло всього-на-всього 16 документів. Інколи автори листів називають їх скаргами, хоча не завжди вони за формальними ознаками відповідають цьому визначенню. Є заяви, є електронні листи, які стосуються ймовірних порушень, Центральна виборча комісія протягом завтрашнього-післязавтрашнього дня буде, звичайно, реагувати на ці виклики. І ми будемо якомога швидше розглядати і якомога повніше розглядати цю інформацію, яка до нас надійшла. І ЦВК буде по ній приймати рішення”, – розповів Радченко.

За його словами, серйозних порушень під час виборчого процесу не зафіксовано.

“До прикрих інцидентів можна віднести достатньо активну роботу з “замінування” виборчих дільниць. Тому що достатньо багато інформації надходило до правоохоронних органів та виборчих комісій з погрозами щодо замінувань. Однак ця інформація не підтвердилася”. – зазначив представник ЦВК.

Також за його словами не обійшлося і без деяких курйозів.

“Були випадки, коли виборці не могли висловити своє волевиявлення, оскільки в бюлетені відсутня графа “не підтримую жодного кандидата”. Деякі виборці, не знайшовши такої графи, на знак протесту намагалися знищувати бюлетені”, – зазначив Радченко.

Також були зафіксовані випадки невчасного відкриття виборчих дільниць, щоправдав таких випадків за словами посадовця було лише 27.

“З приємністю можу повідомити, що така страшна зброя в руках недбалих членів комісій та можливих фальсифікаторів, як використання і достатньо активне використання штампу “вибув”, не спрацювала. Виборчі комісії, за що їм окрема подяка, в абсолютній більшості випадків належно проставили штамп “вибув” в бюлетенях, де це треба було зробити. І за рахунок цього ніде практично зривів, за винятком кількох дільниць, не відбулося. Тому ще раз хочу подякувати дільничним виборчим дільницям за хорошу, добросовісну роботу та уважність”, – резюмував Радченко.

Читайте також: ХТО ПРОХОДИТЬ В НОВУ РАДУ: ДАНІ ЕКЗИТ-ПОЛУ

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбуваються парламентські вибори. “Прямий” від самого ранку, з 8:00, транслює марафон “Стоп реванш” – спільний проект двох інформаційних телеканалів – “Прямого” і “5“. Слідкуйте протягом всього дня за найостаннішими подіями дня виборів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.