Новини

Вибори до Ради: як голосували українці на Одещині

Вибори до Ради: як голосували українці на Одещині

Одномандатний виборчий округ №137 на Одещині лідирує серед явки виборців по області – більше 40% людей прийшли та проголосували за конкретних людей.

Про це розповів кореспондент Максимець Богдан.

“У нас ситуація збігається. Щоправда не по одеським округам, а по одномандатному мажоритарному округу №137, який охоплює Балтський, Окнянський і частину Подільського та Роздільнянського районів. У цьому окрузі, за даними екзит-полів, всіх можливих, лідирує депутат від БПП у Верховній Раді Олексій Гончаренко. За даними тих екзит-полів, у Олексія Гончаренка – 37%. Він на декілька відсотків випереджає кандидата від “Слуги народу” і аж на 10 випереджає кандидата-самовисуванця Леоніда Клімова, відомого як колишнього власника футбольного клубу “Одеський “Чорноморець” та одного з тих депутатів, який голосував за славнозвісний пакет законів Ківалова-Колесніченка.

Хочу також розказати про те, що у цьому окрузі спостерігалася найбільша явка по Одеській області – більше 40% людей прийшли та проголосували за конкретних людей. При тому, що по самій Одеській області результат волевиявлення приблизно 30 з чимось відсотків. Це здалося дивним місцевим правоохоронцям. Один із кандидатів подав заяву до поліції з приводу того, що ця аномальна явка викликана дивним збігом обставин або навіть підкупом. Навіть спіймали людину, яка роздавала людям гроші біля виборчих дільниць. І зараз по цьому факту було розпочато кримінальне провадження з боку місцевої Національної поліції. Але мусимо сказати, що такий результат, якщо він справдиться, він, в принципі, підтверджує електоральні настрої місцевого округу. Тому що, нагадаю, саме 137-й округ дав найбільше голосів тому ж на той момент діючому президенту Петру Порошенку по Одеській області”, – розповів він.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко перемагає на виборах до Верховної Ради по одномандатному округу №137 з центром в Подільському Одеської області.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбуваються парламентські вибори. “Прямий” від самого ранку, з 8:00, транслює марафон “Стоп реванш” – спільний проект двох інформаційних телеканалів – “Прямого” і “5“. Слідкуйте протягом всього дня за найостаннішими подіями дня виборів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.