Політика

Герасимов назвав головні загрози у парламенті у випадку створення коаліції з 226 депутатів

Герасимов назвав головні загрози у парламенті у випадку створення коаліції з 226 депутатів

Для дієвої колації у Верховній Раді потрібно щонайменше 250 мандатів народних депутатів. 

Таку думку в етері висловив народний депутат України Артур Герасимов.

“Відносно цієї розмови, яку ми почали відносно коаліції і скільки потрібно депутатів, то з огляду на свій досвід керівника фракції в попередньому парламенті я хотів би сказати, що для результативного голосування треба 226 голосів. Але ситуація така, що постійно йдуть міжнародні відрядження, постійно йдуть міжнародні зустрічі, купа такої роботи, коли депутат фізично не може бути присутнім в залі. Тому, якщо ви хочете, щоб працювала по-мінімуму нормально коаліція – це потрібно десь 250 голосів. Тому що завжди будуть виникати питання і в областях України, і за кордоном, і в делегаціях, в ПАРЄ, ОБСЄ і так далі. І тому частина депутатів може бути просто офіційно об’єктивно відсутня в залі. І рахуйте від цього – 250”, – зауважив він.

За словами парламентарія, в наступній Раді не буде проблеми “кнопкодавства” завдяки використання сенсорної кнопки, що забезпечить необхідність присутності кожного народного обранця у парламенті.

Читайте також: ХТО ПРОХОДИТЬ В НОВУ РАДУ: ДАНІ ЕКЗИТ-ПОЛУ

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбуваються парламентські вибори. “Прямий” від самого ранку, з 8:00, транслює марафон “Стоп реванш” – спільний проект двох інформаційних телеканалів – “Прямого” і “5“. Слідкуйте протягом всього дня за найостаннішими подіями дня виборів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.