$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+8° Київ +9° Варшава +8° Вашингтон

Результати виборів: підраховано голоси на найвіддаленішій спецдільниці

Ольга Коваль 22 Липня 2019 02:25
Результати виборів: підраховано голоси на найвіддаленішій спецдільниці

На виборчій спецдільниці на станції «Академік Вернадський» дострокові парламентські вибори виграла партія «Голос». Ця дільниця розташована за 15 тисяч кілометрів від Києва і є найвіддаленішою виборчою дільницею України.

«Загалом на станції проголосувало 12 виборців. З них двоє – за «Європейську Солідарність», четверо – за «Слугу народу», п'ятеро – за «Голос». Один бюлетень визнано недійсним», – зазначають спостерігачі з посиланням на дані протоколу голосування українських полярників, пише «Опора».



Дільниця на станції має номер №801052 і звітує про результати голосування 223 окружній комісії (в Україні округ охоплює частину Шевченківського району Києва). 21 липня полярники голосували в приміщенні станційного бару «Фарадей». За скриньку для голосування слугував прозорий бокс для їжі, в якому проробили отвір для бюлетеня.

Нагадаємо, в неділю, 21 липня, в Україні проходили позачергові вибори до Верховної Ради. За даними Центральної виборчої комісії, станом на 20.00, на момент закриття виборчих дільниць, у виборах взяли участь 50,09% виборців (за даними 19 округів із 199). Це становить майже 15 мільйонів виборців.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що головна проблема на виборчих дільницях – проставлення штампу «вибув» у бюлетенях.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, коли відбудеться перше засідання новообраного парламенту.

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що парламентська коаліція буде сформована до вересня.

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступний прем’єр-міністр України буде професійним економістом.

Зазначимо, за даними Національного екзит-полу, що був проведений на замовлення фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, КМІС та Центру Разумкова, на парламентських виборах перше місце посідає партія «Слуга народу», її підтримали 43,9% виборців.

За остаточними результатами Національного екзит-полу-2019 стали відоми партії-лідери в усіх регіонах України.