$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+12° Київ +12° Варшава +6° Вашингтон

Порушення при підрахунку бюлетенів: на дільниці у Запоріжжі розпилено газ

Ольга Коваль 22 Липня 2019 00:25
Порушення при підрахунку бюлетенів: на дільниці у Запоріжжі розпилено газ

У Запоріжжі на одній із виборчих дільниць розпилили сльозогінний газ, через що підрахунок голосів призупинився.

«Виборча дільниця 231028, яка розташована у СШ№ 32, – розпилення сльозогінного газу. Підрахунок голосів припинено. На місці працює поліція», – написав один із кандидатів у 76 окрузі Володимир Москаленко у Facebook.

У свою чергу, поліція повідомила, що близько 21:40 до неї надійшло повідомлення про хуліганські дії на дільниці у Хортицькому районі Запоріжжя. На місці поліцейські встановили, що «невідомі з аерозольного балончику розпилили невстановолену речовину з різким запахом у відкрите вікно, де в цей час члени виборчої комісії підраховували голоси виборців». Усіх присутніх вивели на вулицю. Працівники поліції оперативно встановили осіб, причетних до скоєння злочину. Трьох чоловіків доставили до відділення поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Встановлюються всі обставини події.

Нагадаємо, в неділю, 21 липня, в Україні проходили позачергові вибори до Верховної Ради. За даними Центральної виборчої комісії, станом на 20.00, на момент закриття виборчих дільниць, у виборах взяли участь 50,09% виборців (за даними 19 округів із 199). Це становить майже 15 мільйонів виборців.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що головна проблема на виборчих дільницях – проставлення штампу «вибув» у бюлетенях.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, коли відбудеться перше засідання новообраного парламенту.

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що парламентська коаліція буде сформована до вересня.

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступний прем’єр-міністр України буде професійним економістом.

Зазначимо, за даними Національного екзит-полу, що був проведений на замовлення фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, КМІС та Центру Разумкова, на парламентських виборах перше місце посідає партія «Слуга народу», її підтримали 43,9% виборців.

За остаточними результатами Національного екзит-полу-2019 стали відоми партії-лідери в усіх регіонах України.