Що чекає на українські суди: у Зеленського розповіли про майбутні реформи

10:48, 23 июля 2019
Те, що зараз називають судовою реформою, нею не є, — підкреслив Дмитро Разумков.
Що чекає на українські суди: у Зеленського розповіли про майбутні реформи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков анонсував проведення судової реформи. Про це він повідомив, відповідаючи на питання в ефірі одного з телеканалів.

«Реформу судів треба проводити. Те, що нинішній склад парламенту називає судовою реформою, нею не є», — підкреслив Дмитро Разумков.

Також він наголосив, що саме незалежність судової системи є шляхом України до європейського майбутнього. «У нас буде вплив на Верховну Раду, на виконавчу владу, але точно в нас не буде впливу на суди. Поки в Україні є вплив на суди з боку Президента, Верховної Ради, Кабміну, в нас не буде прозорої європейської системи судочинства. Адже саме це дасть нам змогу дійсно боротися з корупцією та зробити так, щоб Україна стала в повному сенсі європейською державою», — наголосив Дмитро Разумков.

«Виборчі посади суддів — це питання дискусійне. Це дійсно непогано працює в багатьох країнах Європи і не тільки, але в українських реаліях треба уникнути ситуації як в мажоритарних округах, коли посади фактично купуються. Якщо виробити законодавство, яке убезпечить від цього, то система виборних посад суддів можлива. Якщо ні — то ми лише створимо додаткову загрозу», — зазначив голова президентської партії відносно однієї з передвиборчих обіцянок.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  писала, що в команді Зеленського розповіли, коли відбудуться місцеві вибори. Також ми писали про впровадження в Україні інституту мирових суддів.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва