$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+16° Київ +9° Варшава +13° Вашингтон

У Венесуелі стався транспортний колапс через новий блекаут

Ілона Завальнюк 23 Липня 2019 10:59
У Венесуелі стався транспортний колапс через новий блекаут

У Венесуелі відбулись нові відключення світла, за неофіційними даними, проблеми торкнулися 14 із 23 штатів країни.

У столиці Каракасі електрика зникла у більшій частині міста, внаслідок цього було зупинено роботу метрополітену, передає DW. На центральних вулицях виникли великі затори.

Керівник країни Ніколас Мадуро пояснює новий блекаут терористичною атакою, внаслідок якої порушилася робота гідроелектростанції на півдні Венесуели.

А тимчасовий президент Хуан Гуайдо заявив, що у проблемах зі світлом винен режим Мадуро. За його словами, відключення спричинили знесення електромереж через брак інфраструктурних інвестицій, погане обслуговування і корупція.

Міністр комунікацій та інформації Хорхе Родрігес вважає, що «електромагнітна атака» могла стати причиною блекаута.

Нагадаємо, 7 березня у Венесуелі сталась аварія на найбільшій ГЕС, через це населення у більшості регіонів залишились без світла. Тож 12 березня парламент Венесуели ухвалив рішення про введення в країні надзвичайного стану на тлі масштабного відключення електроенергії.

Через проблеми з електрикою у Венесуелі з листопада 2018 по лютий 2019 року померли 79 осіб. Ще кілька людей загинули через масове відключення електрики 7 березня. Окрім того, через тривалу відсутність світла виникли перебої у системі водопостачання низки міст.

14 березня електропостачання відновили, однак вже 25 числа того ж місяця у країні стався новий блекаут. У Каракасі та інших містах пройшли демонстрації через постійні відключення електроенергії і брак питної води.