Фасади будинків у центрі Рівного пропонують зробити кольоровими

1900 0

Ми у соцмережах:

Площа Ринок у Львові після реконструкції

Радянські будинки у центральній частині Рівного просять покращити, зробивши їх більш сучасними та привабливими.

 

Ідею міській владі подав Павло Кучерешко, який написав відповідну електронну петицію.

«Архітектурна спадщина Радянського Союзу різко контрастує у Рівному. У першу чергу, це стосується центру міста, вигляд якого вона відверто псує. Для прикладу: багатоповерхівки навпроти органного залу, будинок навпроти драмтеатру, багатоповерхівка біля «Злати Плази», перед якою планують реорганізувати і перебудувати площу за новим проєктом. Вигляд будинку поруч буде ще більше викликати когнітивний дисонанс у жителів і гостей міста на фоні контрасту із новою площею та самою «Плазою» і сучасним «Манхеттеном» навпроти», - зазначив Павло Кучерешко у тексті петиції.

Автор петиції зазначає, що зміна фасадів радянських будинків не є дороговортісною. Окрім того, будівлі можна було б одразу і утеплити.

«У разі нестачі ресурсів можна організувати збір коштів, у тому числі і серед всіх жителів Рівного, небайдужих і охочих бачити в центрі міста будинки, розмальовані у візерунки і орнаменти, а не будівлі із сірим облицюванням та плиткою, яка відпадає. Подібні заходи вже реалізовують у Львові, Чернівцях та інших містах України, що посилює їхній туристичний потенціал», - додав автор петиції.

За тиждень петиція набрала майже половину потрібних підписів. Збір триватиме до 19 вересня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також