У Рівному стерилізаційний центр відокремлять від КАТП

Він стане окремим комунальним підприємством

Фото ілюстративне, з Мережі

У Рівному з’явиться окреме комунальне підприємство, яке опікуватиметься безпритульними тваринами. Минулої п’ятниці спеціально створена комісія міської ради дійшла до висновку, що стерилізаційний центр потрібно відокремити від КАТП 1728.

Його мають зареєструвати як окрему юридичну одиницю, яка матиме власного керівника і штат працівників.

При цьому, під нове підприємство мають замінити й міську програму регулювання чисельності безпритульних тварин, вважає член тимчасової депутатської комісії Рівнеради - депутат Олег Карпяк:

Нова програма під нове комунальне підприємство. Забрати від КАТП 1728 ці функції (стерилізації тварин – ред.) і створити поки що наглядову раду до якої увійдуть члени громадських організацій, які будуть обліковувати різні благодійні внески, а ми вже шукатимемо далі  гроші в бюджеті під цю програму.

Комісія таку пропозицію підтримала, тож вже найближчим часом її голова – депутат Роман Яворський звернеться до голів фракцій, міського голови та секретаря Рівнеради. І лише після цього питання створення окремого КП виноситимуть на сесію міської ради. Тоді ж почнуть писати і нову програму.

Між тим, члени комісії дійшли до висновку, що законних підстав для звільнення Наталії Ющук, яка нині обіймає посаду завгоспу стерцентру при КАТП, немає.

Фінальне засідання тимчасової комісії

Додамо, що якщо депутати підтримають створення окремого комунального підприємства, то СЦ, який поки що є підрозділом автотранспортного підприємства 1728, автоматично ліквідують, а всіх працівників звільнять.

Якщо ми створимо нове комунальне підприємство, то перший рік йому допомагатимемо, а вже на другий рік воно повинно почати  заробляти кошти самостійно, - наголосив голова тимчасової депутатської комісії Роман Яворський.

До слова, після створення окремого підприємства, Наталія Ющук також збирається подавати свою кандидатуру на посаду очільниці нового КП.  

Волонтери ж, своєю чергою, незадоволені окремими рішеннями комісії. Так, представниця ГО «Зооварта» Світлана Сидоренко зауважила, що підтримує рішення щодо відокремлення СЦ, утім це займе багато часу, а Наталія Ющук, яку зоозахисники вимагали звільнити із займаної посади, так і керуватиме роботою нинішнього стерцентру.   

Також зауважимо, що графік відвідування волонтерами стерилізаційного центру при КАТП 1728, найближчим часом мають змінити. Нині волонтери можуть навідуватися в СЦ лише у будні – вівторок, середу та четвер з 14-ї до 16-ї години. Натомість, п. Ющук має створити інший – зручніший графік, який включатиме і можливість відвідування Центру на вихідних.

Нагадаємо, тимчасово створена комісія Рівнерада почала працювати над питанням стерилізаційного центру ще у квітні. Це було її останнє засідання.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень