На що спрямували понад 2,5 мільярда гривень єдиного внеску волинських працедавців

13 Серпня 2019, 12:43
фото ілюстративне 1064
фото ілюстративне

За підсумками січня-липня 2019 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби понад 2,5 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Перерахована в області на соціальні потреби сума єдиного внеску на 423 мільйони гривень більше проти минулорічних показників такого ж періоду. Про це інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

 

Індикативні показники із забезпечення надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перевиконали на 39,9 мільйона гривень. 

«А до фактичних надходжень за аналогічний період торік надходження зросли на 20,3 відсотка. Тобто, підвищення стандартів оплати праці, відповідальність волинських страхувальників і якісне адміністрування єдиного внеску з боку фахівців ДФС своїм результатом мають суттєвий ріст надходжень»,  зазначає начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевняють у відомстві ріст сплати єдиного внеску на Волині залишається визначальною тенденцією.

«Сподіваємося, що таким же успішним буде завершення фінансового року. Тим часом, фахівці ДФС зі спеціальних робочих груп систематично спілкуються з тими роботодавцями, які ігнорують законодавці вимоги щодо нарахування і cплати визначених законом податкових платежів. Переважна більшість з них дослухаються до позиції органів ДФС щодо легальності та повноти оплати праці. Тож, бюджет своєчасно отримує належні гроші»,  поінформувала Світлана Савчук.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують:  лише офіційне працевлаштування дає право найманим працівникам на отримання соціальних виплат у разі втрати працездатності та пенсійного забезпечення в майбутньому.

Цей момент повинні врахувати не лише громадяни, які незабаром вийдуть на пенсію, а й молоді люди, оскільки пенсійне законодавство має на меті нарахування пенсійних виплат залежно від страхового стажу. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024