1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Перечинській ОТГ презентували скаутську організацію "Пласт"

13.08.2019 13:22 Суспільство

Презентація пройшла в дитячому таборі «Барвінок», який знаходиться на території Перечина в урочищі Бабаєво.

Презентація пройшла в дитячому таборі «Барвінок», який знаходиться на території Перечина в урочищі Бабаєво.

Нещодавно Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» спільно з представниками осередку «Пласт Ужгород» провів презентацію української скаутської організації у Перечинській ОТГ.

Презентація складалася з двох частин. У першій волонтери Ужгородського «Пласту» Людмила Лівак та Іштван Удут розповіли дорослим мешканцям громади про суть та принципи організації, розказали про її історію на Закарпатті та можливості, які дає дітям та дорослим участь в «Пласті», а також пояснили, з чого треба починати, щоб відкрити осередок в об’єднаній громаді.

Друга частина була призначена для дітей Перечинської ОТГ, які якраз у ці дні відпочивають у таборі. Для них пластуни підготували невеличку програму, до якої увійшли ігри та вміння, якими діти займаються в організації. Так юні мешканці Перечинської ОТГ вчилися в’язати рятувальну петлю, розкладати та складати похідний намет, а також гралися в різні пластові ігри.

Ігрова частина викликала великий інтерес у дітей, які  навчалися новим навичкам, активно перебігали з точки на точку, щоб встигнути побачити більше. Тож, можливо, через деякий час у Перечинській ОТГ з’явиться власний осередок «Пласту». Це, насамперед, залежатиме від громадської активності жителів громади, інформує Закарпатський ЦРМС.

Нагадаємо, у Хусті активно відроджується рух пластунів / ФОТО

Читайте на ГК:Майже невидимий для ока людського: що відзняли на Закарпатті в одному із сіл? (ФОТОФАКТ)
Читайте на ГК:Не ціни, а золото: в яку суму влетять закарпатцям "зелені" й "червоні" смаколики із базарів?
Читайте на ГК:Вісім років японського "чуда": на Закарпатті одне із міст перевтілилось в чарівного метелика (ФОТО, ВІДЕО)