Проект Князєва: в ОТГ на Рівненщині замість дільничних працюватимуть офіцери громади

1860 0

Ми у соцмережах:

Проект Князєва: в ОТГ на Рівненщині замість дільничних працюватимуть офіцери громади

Сьогодні головам об’єднаних територіальних громад Рівненщини презентували пілотний проект Національна поліція України «Поліцейський офіцер громади». Таких поліцейських планують призначити у кожну об’єднану територіальну громаду області, де вони забезпечуватимуть порядок та безпеку. Поліцейські офіцери громади будуть відрізнятися від теперішніх дільничних, оскільки вони житимуть і матимуть власні робочі кабінети на території громад.

Під час презентації розповіли, що для поліцейських офіцерів громад у кожній ОТГ планують облаштувати робочі місця, надати автомобіль та будинок, у якому житиме поліцейський. В них будуть свої планшети, на якому поліцейські матимуть електронний доступ до всіх потрібних документів.

Перших поліцейських офіцерів громад обрали на Дніпропетровщині восени минулого року. А три місяці тому вони почали працювати у своїх громадах. За цей час в ОТГ знизився рівень злочинності, поліцейські розпочали вирішувати проблеми, що пов’язані з алкоголем та наркотиками.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів:

- Відсьогодні на Рівненщині розпочався прийом заяв на посади поліцейських офіцерів громад. Тих осіб, яких відберуть на посади поліцейських офіцерів громад, відправимо у спеціалізований навчальний заклад. Навчання триватиме чотири місяці. На цей час ми підготуємо транспорт та інші засоби, які дозволять офіцеру самостійно працювати на своїй дільниці. Цього року поліцейські офіцери громади будуть отримувати 13 тис. грн, бо вже розрахований бюджет. Проте у 2020 році їхня заробітна плата зросте. Зарплату поліцейським офіцерам нараховуватимуть не ОТГ, де вони будуть працювати, а Національна поліція України. Об’єднані територіальні громади мають лише надати житлове приміщення для поліцейського та забезпечувати пальним.

Микола Шустик

Голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов зазначив, що їхня ОТГ готова прийняти поліцейського офіцера громади. Вони вже подали відповідну заявку про це до МВС України. Всі вимоги та потреби поліцейського офіцера громади Олександрійська ОТГ підтримає. Щоправда, є проблема з житлом:

– Можливо, з часом ми побудуємо будівлю, у якій буде кабінет та місце для відпочинку поліцейського. Проте тимчасово таке приміщення можна облаштувати у колишній Кустинській сільській раді. Проте ми хочемо, аби цей поліцейський був місцевий для того, щоб йому було комфортно.

Джон Монтаньє

Керівник регіонального офісу ICITAP в Україні Джон Монтаньє підкреслив:

– Завдяки баченню пана Князєва цей проект є логічним продовженням етапу реформування Національної поліції України. Він дозволить головам громад та поліції працювати разом та вирішувати проблеми. Я вірю в те, що цей проект не буде схожий на жоден з ваших попередніх досвідів у контексті співпраці з поліцією. Поліцейські офіцери громад, які працюють на Дніпропетровщині, вже знаходили зниклих дітей, вирішували проблеми, пов’язані зі зловживанням наркотиків чи алкоголю, та працювали у напрямку ювенальної превенції. Поліцейські офіцери громад працюватимуть над вирішенням невеликих проблеми для того, аби вони не стали великими.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також