У Кремлі дуже позитивно ставляться до того, що Зеленський дзвонить Путіну

У Кремлі дуже позитивно ставляться до того, що Зеленський дзвонить Путіну
Перша телефонна розмова Зеленського з Путіним відбулась 11 липня, друга - 7 серпня

За словами Пєскова, російсько-українські відносини зараз є «запущеною ситуацією»

В Кремлі позитивно оцінили дзвінок українського президента Володимира Зеленського до Москви.

Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Путін завжди є прихильником діалогу для вирішення нагальних проблем, тим більше в таких запущених ситуаціях, як російсько-українські відносини», - сказав Пєсков.

Прессекретар Путіна нагадав також про прагматичність  російського президента, для якого головне – «не сама розмова, а реалізація домовленостей, які досягаються в ході кожної бесіди».

Пєсков заявив, що Путін 19 серпня здійснить візит до Франції, де обговорить з президентом Еммануелем Макроном двосторонні відносини і питання світового порядку денного, в тому числі Україну і перспективи роботи в «нормандському форматі».

Нагадаємо, 7 серпня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, в якій закликав вплинути на бойовиків, щоб ті припинили вбивати українців на Донбасі.

Зеленський повідомив, що розмова з Путіним була довга. «Я кажу, що наших людей вбивають. Мені кажуть, що є деякі деталі, що наші люди стріляють по цивільним людям. Всі говорять про те, що хочуть миру, але крім слів, ми повинні рухатись дуже швидкими кроками», - заявив президент України.

Як відомо, під час обстрілу російсько-окупаційними військами позицій Об'єднаних сил поблизу Павлополя 6 серпня загинули четверо українських військовослужбовців.

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що четверо військових, які загинули 6 серпня під Павлополем, були обстріляні терористами із гранатомета.

До слова, перша телефонна розмова Зеленського з Путіним відбулась 11 липня. Ключовим питанням тоді було звільнення полонених військових моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: