Реформа в дії: на Рівненщині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади» (ФОТО)

Це – не дільничні, а поліцейські, які матимуть зовсім інші обов’язки

Сьогодні на Рівненщині стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади». Його офіційно презентував Голова Нацполіції України Сергій Князєв. Участь у заході також взяли керівники Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, обласної влади, голови ОТГ, а ще - представники міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ICITAP) Міністерства юстиції США.

До участі у проєкті відібрали 31 ОТГ Рівненщини з населенням 228 тисяч людей. При цьому, 27 із них уже підписали Меморандум про співпрацю з поліцією.

У заході взяли участь голови 27 ОТГ Рівненщини

За кілька місяців - після проходження спецнавчань у межах міжнародної програми, на територіях цих ОТГ нестимуть службу 41 поліцейський офіцер громади. Коштами МВС їх забезпечать службовими авто і планшетом для ведення електронної документації, розповів керівник Нацполіції Сергій Князєв:

Кожен із них матиме свій службовий автомобіль. Поки що у бюджеті Національної поліції достатньо коштів. Кожен зможе працювати у своєму сегменті, маючи всі засоби пересування, а також підручні засоби для роботи поліцейського.

 

Крім того, їх забезпечать і неполіцейськими засобами. Вони матимуть, до прикладу, бензопилу та збільшену аптечку тощо.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв

ОТГ, своєю чергою, повинні забезпечити поліцейського приміщенням, оргтехнікою і, за можливості, службовим житлом.

Офіцер проживатиме на території громади і постійно контактуватиме з її жителями, тож кандидатів порадили обирати серед місцевих правоохоронців, які добре знають свої території. При цьому, як зазначив очільник поліції Рівненської області Валерій Самчук:

Ми відкриті до співпраці, і кого б ви хотіли бачити поліцейським офіцером громади – ми підтримаємо, навчатимемо, щоб він працював саме у вас.

Поліцейський офіцер громади сприятиме розв'язанню проблем і потреб громадян. При цьому, його не відволікатимуть на виконання невластивих йому функцій, як це було, до прикладу, з дільничними.  

Його прямим обов’язком буде розв'язання різних дрібних проблем, які виникають у громаді (п’яниці, «важкі» та неблагополучні сім’ї тощо) ще задовго до того, як вони можуть перерости у великі.

Очільник поліції Рівненщини Валерій Самчук, голова Нацполіції Сергій Князєв, т.в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, голова облради Олександр Данильчук та керівник регіонального офісу ІСІТАР в Україні Міністерства юстиції США Джон Монтаніо

Сьогодні почався відбір заяв на вакантні посади. За 30-40 днів майбутніх поліцейських офіцерів громад відправлять на спеціальні навчання, а вже за 4 місяці вони приступлять до виконання своїх обов’язків.

До слова, керівник Нацполіції України зазначив, що навчати поліцейських усіх західних регіонів планують на базі рівненського училища поліції.

Стартова зарплата поліцейських офіцерів громад цьогоріч становить 13 000 грн. Наступного року її мають підвищити. Кошти надходитимуть з держбюджету, а не бюджету громад.

Додамо також, що Рівненщина - п’ятий регіон, де запроваджують цей проєкт. «Першопрохідцем» стала Дніпропетровська область, де такі офіцери працюють ще з червня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень