Волинські громади отримали понад 65 мільйонів гривень з акцизного податку

14 Серпня 2019, 10:51
Фото ілюстративне 1167
Фото ілюстративне

Завдяки споживачам алкогольних напоїв і тютюнових виробів, які легально купують таку продукцію в роздрібній мережі, у місцеві бюджети Волині протягом січня-липня 2019 року спрямували 65,8 мільйона гривень акцизного податку.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Саме системний моніторинг ситуації га ринку реалізації спиртного і тютюну та своєчасні заходи контрольно-перевірочного характеру дають можливість громадам залучати гроші до місцевих бюджетів від легальної реалізації підакцизної груп товарів. Разом з тим, звертаємося до споживачів такої продукції уважно ставитися до питання отримання у продавця алкоголю та тютюну фіскального чека. Цей документ згідно вимог закону повинен відображати не лише суму сплаченого покупцем роздрібного акцизу, а й гарантує належну якість товару»,  поінформувала начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських фіскалів зауважила, що лише представники бізнесу, які мають ліцензії на право реалізації підакцизної продукції, дотримуються вимог щодо маркування такої продукції та касової дисципліни, здійснюють свою діяльність у правовому полі. 

Отож, в Головному управлінні у Волинській області  просять волинян бути уважними і відповідальними в питанні придбання лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. Саме така небайдужість убезпечить від придбання вкрай шкідливого для здоров’я сурогату та сприятиме наповненню бюджетів громад,  наголошують у відомстві. 

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку визначеного зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

Читати також: На що спрямували понад 2,5 мільярда гривень єдиного внеску волинських працедавців

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024