Власник «Нетканки» ініціював позачергову сесію Рівнеради через «космічні» тарифи 

На електроенергію

Через зростання вартості електроенергії для промисловості у Рівному збереться позачергова сесія міської ради. Ініціював скликання колег депутат Богдан Гапяк - власник фабрики нетканих матеріалів. Богдан Гапяк пропонує

офіційно звернутись до Президента України, Верховної Ради, Кабміну та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо ситуації на ринку електроенергії.

Через зростання тарифів можуть зупинитися місцеві текстильні підприємства та навіть електротранспорт, каже депутат. Нині єдине, що можна зробити – об’єднатись та вимагати від влади зниження цін, говорить Богдан Гапяк:

- Вийшло так, що в різних підприємствах від різних постачальників ціни на енергоносії зросли від 12% до 20%. Тариф на електроенергію в Україні нині більший, ніж у Польщі. Ми знаємо, що тариф завищено штучно. Ми будемо вимагати, аби ціну зменшили, адже ми, виробники, будемо неконкурентними. Для прикладу, фабрика нетканих матеріалів за липень отримала на 400 тисяч гривень більші рахунки за електроенергію. Знаю, що така ж проблема є у пивзаводу. На водоканалі взагалі побоювались, що воду доведеться подавати по годинах. Як відомо, вартість проїзду у тролейбусах вже зросла, а за таких цін, кажуть в управлінні транспорту, доведеться ще збільшувати вартість проїзду.

Нагадаємо, з 1 липня розпочався другий етап реформи, якою в Україні запровадили ринок електроенергії. Згідно зі змінами, промисловці обиратимуть компанію-постачальника енергоресурсів, що, своєю чергою, призвело до підвищення тарифів. 

Ціни на електрику для населення не зростуть, обіцяли експерти. Уряд зобов’язав Енергоатом та Укргідроенерго (державні компанії, які відповідають за атомні та великі гідроелектростанції) продавати електроенергію для потреб населення за зниженими цінами.

Водночас за можливе підвищення ціни для промисловості все ж доведеться заплатити звичайним українцям. Адже вартість спожитої підприємствами електрики є частиною собівартості товарів та послуг — від інтернету до хліба.

Крім цього, вартість електрики може зрости й для бюджетних установ. Аби покрити витрати, кошти братимуть з бюджету, який формується, зокрема, зі сплачених кожним українцем податків.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень