В Австрії голосують маже 2,5 тисячі українців

В Австрії голосують маже 2,5 тисячі українців

Фото
Укрінформ
Для голосування на виборах Президента України на закордонній виборчій дільниці №900002 у Відні зареєструвалися 2427 виборців.

Станом на 12.00 проголосували 284 особи, волевиявлення проходить спокійно.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу повідомила голова дільничої виборчої комісії з виборів Президента України закордонної виборчої дільниці №900002 Марія Чалих.

Голосування українців в Австрії / Фото: Короткий Василь, Укрінформ

"Всього в нас зареєструвалися 2427 виборців. Станом на 12 годину проголосували 284 особи. Волевиявлення проходить спокійно, без порушень", - заявила Чалих.

Виборча дільниця відкрилася вчасно о 8.00, відразу після відкриття були вже перші виборці. Станом на 12.00 черг до кабінок для голосування немає, однак українці Австрії активно беруть участь у голосуванні. На території Австрії діє одна закордонна виборча дільниця на території Посольства України у Відні.

Офіційний спостерігач від благодійного фонду "Міжнародна комісія з прав людини" Ігор Гук також повідомив в коментарі кореспонденту агентства про спокійний хід голосування та відсутність порушень.

Читайте також: В Естонії українці утворили чергу на виборчій дільниці

"Наразі (станом на 12:00 – ред.) ніяких порушень не було. Я вперше спостерігаю за українськими виборами, враження у мене позитивні як від організації процесу, так і самого ходу голосування", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні проходять вибори Президента. У виборчому бюлетені 39 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-