На Львівщині поліція фотографує посвідчення спостерігачів

IMG_6486

Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" фіксували на Львівщині факти фотографування працівниками поліції посвідчень громадських спостерігачів.

Спостерігачі Громадянської мережі «ОПОРА» фіксували на Львівщині факти фотографування працівниками поліції посвідчень громадських спостерігачів.

Про це сьогодні повідомила аналітик ГМ «Опора» Ольга Стрелюк.

«Ми зв’язувалися з представниками поліції і  вони казали, що не будуть такого робити. Тут є дві площини. Звичайно з точки зору законодавства вони не мали права фотографувати посвідчення громадських спостерігачів. Але з іншого боку, в цьому році ми маємо безпрецедентну кількість зареєстрованих для спостереження громадських організацій. Ми розуміємо, що частина з них є  фіктивними. Вони будуть присутніми під час підрахунку голосів, і поліція свідомо чи не несвідомо хоче вжити превентивних заходів щоб мінімізувати порушення які можуть бути. Тому вони збирають фактично список всіх присутніх, в такий спосіб, який вони собі придумали. Ще раз наголошу, що він незаконний. Ніде не передбачено що поліцейські можуть фотографувати посвідчення громадських спостерігачів», - пояснила Ольга Стрелюк.

Читайте також: Як львів’яни голосують на виборах Президента України (фоторепортаж) 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: