Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Великій Британії з'являться вбиральні, що заважатимуть займатися сексом

Влада уельського міста Портковл має намір встановити туалети, які будуть кропити холодною водою тих, хто займається сексом у кабінках.

Нові туалети з'являться у парку міста в жовтні 2019 року і замінять старі громадські вбиральні. Технологія обійшлася місту в $200 тисяч, пише CNN.

Визначати, чи займається хтось у туалеті сексом, буде «розумна» система з сенсорів. За допомогою датчиків руху вона стежитиме, як багато дій відбувається в кабінці, а завдяки сенсорам ваги, розраховуватиме, скільки людей у неї зайшли. Ще один детектор буде спостерігати, як довго людина сидить без руху — так планують викривати любителів подрімати на унітазі. Таким людям включатимуть попередження, а потім відключатимуть світло та опалення у кабінці.

У соцмережах вже розкритикували плани влади: сумніви викликало те, як система буде визначати кількість людей за вагою. До того ж такий туалет навряд можна вважати інклюзивним, оскільки він не враховуватиме людей, яким потрібна стороння допомога у вбиральні.

Раніше Міністерство охорони здоров’я України запропонувало нові санітарні норми, зокрема збільшити кількість сміттєвих урн та громадських туалетів і заборонити палити листя.