$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+12° Київ +18° Варшава +10° Вашингтон

Французькі дипломати озвучили вимогу для повернення РФ у G8

Ілона Завальнюк 21 Серпня 2019 15:45
Французькі дипломати озвучили вимогу для повернення РФ у G8

У дипломатичних колах Франції вважають, що повернення Російської Федерації до «Великої вісімки» можливе за прогресу у мирних переговорах і врегулюванні в Україні.

«Ми взяли до уваги, що американці хочуть повернути їх (росіян - ред.) з наступного року. Україна має виключно важливе значення. Існує контекст, який може бути сприятливим до певного прогресу», - пояснив французький дипломат агентству Reuters.

Нагадаємо, після незаконної анексії Криму у 2014-му році, Російська Федерація була виключена з групи восьми найбільш економічно розвинених країн світу.



20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп не виключив повернення Росії до складу «Великої вісімки» (G8). На його думку, Сполучені Штати свого часу наполягли на виключенні Росії з G8 через те, що президент Володимир Путін «переграв» попереднього президента Барака Обаму.

Тим часом президент Франції Емманюель Макрон назвав Росію «європейською» країною та підтримав ідею єдиного європейського простору від Лісабона до Владивостока. Заява пролунала після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним.

Крім того, Макрон запропонував Трампу запросити Росію на саміт G7 у 2020 році й очільник Білого дому підтримав таку ідею.