Новини

Українського політв’язня Карпюка перевезли до Москви – адвокат

Українського політв’язня Карпюка перевезли до Москви – адвокат

Офіційно підтверджено, що український політв’язень Микола Карпюк “вибув” із російської в’язниці “Володимирський централ”, так як його перевезли до Москви.

Про це повідомив адвокат Олексій Барановський на своїй сторінці в Facebook.

“Офіційне повідомлення: Миколи Карпюка немає в Т-2 (Володимирський централ). Сьогодні я був записаний на 13:00 в електронній черзі на відвідування українського в’язня в Т-2, проте вже на вході до тюремної установи мені було оголошено, що Карпюка тут немає і його відвезли декілька днів тому до Москви”, – повідомляє Барановський.

Як повідомлялося, 26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув’язнення відповідно. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995 роках.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 – на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечують усі звинувачення. У той же час сторона обвинувачення не надала ніяких доказів того, що Клих і Карпюк знаходилися в Чечні в цей період.

Також читайте: П’ятеро українських політв’язнів, які відбувають тюремні терміни в Російській Федерації, можуть бути видані Україні до кінця літа.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.