Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Мінінфраструктури підтримали чергове відтермінування розмитнення «євроблях»

У Міністерстві інфраструктури України підтримали ініціативу президента Володимира Зеленського щодо відстрочення введення штрафних санкцій для водіїв авто на єврономерах.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, у міністерстві відзначили, що з 22 серпня настає адміністративна відповідальність водіїв і власників автомобілів з іноземною реєстрацією за їх використання з порушенням митного режиму.

«Прийнято рішення створити робочу групу, яка за час відстрочки санкцій повинна розробити новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів», — йдеться в повідомленні.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк також зазначив, що відомство підтримує зазначені ініціативи та сприятиме їх реалізації.

Нагадаємо, 16 травня 236 депутатів проголосувал и за відтермінування введення штафів для власників «євроблях». У змінах термін, протягом якого власників «євроблях» не штрафуватимуть, продовжили ще на 90 днів — до 24 серпня 2019 року.

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

22 лютого 2019 року сплив термін пільгового розмитнення авто на єврономерах, протягом якого зареєструвати автомобіль в Україні можна було зі знижкою у 50%. Протягом «пільгового періоду розмитнили понад 124 тисячі «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 7,67 мільярда гривень.