Кількість заходів кораблів НАТО в Чорне море збільшується, – Андрій Риженко

Скрін UATV

З кожним роком кораблі країн НАТО все частіше заходять у Чорне море.

Про це в інтерв’ю UATV повідомив заступник начальника штабу командування Військово-морських сил Збройних сил України з питань євроатлантичної інтеграції Андрій Риженко.

Так, 8 серпня у Чорне море увійшов американський корабель USS Porter. Російські кораблі відразу взяли його на супровід. Коментуючи цю інформацію, гість студії зазначив, що Росія таким чином намагається показати, що є так званою “господинею” в Чорному морі.

“Ми постійно порушуємо питання, щоб кораблі країн НАТО заходили в Чорне море. З цим згодні й інші країни-партнери – Румунія, Болгарія, Грузія. Кількість таких заходів збільшується з року в рік. Цього року очікуємо і групи кораблів, й поодинокі судна. Щодо заходу в Чорне море кораблів країн НАТО та їхнього супроводу кораблями РФ – як правило, це фрегат “Сметливый”. Ця практика була в роки холодної війни. Яка причина робити це зараз, потрібно запитати у політичного керівництва Росії”, – говорить Риженко.

Також експерт прокоментував інформацію Українського мілітарного порталу про те, що РФ перекидає в Чорне море ще одну бойову одиницю – малий ракетний корабель. За даними видання, наразі за допомогою морських буксирів “Капитан Волокитин” і “Барс” він переміщається внутрішніми річковими шляхами Росії. Відповідаючи на питання, про що може свідчити таке перекидання, гість студії зазначив: “До 2014 року Російській Федерації не дозволялося замінювати кораблі колишнього Чорноморського флоту Радянського Союзу, які дислокувалися на правах оренди в Севастополі й інших портах Криму. Звісно, вони застаріли. А після того як Крим був окупований, почалася екстрена модернізація Чорноморського флоту РФ. Основна ідея та стратегічна мета – наростити військовий потенціал, щоби впливати на Східне Середземномор’я, країни Близького Сходу й на сусідів у Чорному морі. Характеристики корабля (який РФ перекидає в Чорне море, – ред.) – невеликі розміри й морехідність – дозволяють достатньо дешево виконувати завдання нанесення ракетних ударів”, – повідомив Риженко.

“До речі, я вважаю, що це плановий захід, тому що РФ хотіла поставити 6 фрегатів типу 1135.6 в Чорне море, але вдалося лише три. Причина – санкції. Україна, яка виробляє газові турбіни, котрі є основними двигунами цих кораблів, їх не постачає. Зараз шукають інші варіанти заміни”, – сказав гість студії.

Крім цього, Риженко не залишив без уваги тему перекриття Росією ділянок у Чорному морі для проведення так званих навчань. В цілому закритими оголошено п’ять районів сумарною площею 118 570 км². 

“Основною “конституцією” на морі є Конвенція ООН з морського права 1982 року. Й Україна, і Росія – підписанти цієї конвенції. У ній є стаття 58 і 87, які говорять про те, що за межами територіального моря, тобто 12 морських миль, існує повна свобода судноплавства, ніхто не має права її обмежувати. Але пізніше вийшла так звана конвенція SOLAS – щодо порятунку людей, які зазнають лиха на морі. Там передбачається можливість закривати певні райони або оголошувати їх небезпечними для навігації. Є близько 14 різних причин, як це можна зробити, й одна з них – проведення військових навчань. Закриттям цих районів завдається серйозна шкода цивільному судноплавству, тому що вони зобов’язані ці райони обходити. Райони дуже великі. Природно, це час, гроші, розтрата палива тощо. Це, швидше, демонстрація можливості блокувати Чорне море”, – вважає Риженко.

Телеверсію інтерв’ю з Андрієм Риженком дивіться 22 серпня о 19:00 у програмі “Лицом к лицу”.

Підготувала Анастасія Дядюша, UATV

Прямий ефір