Поділитись:

Це ганебно: в інших областях засуджують скандальне звільнення тренера у Луцьку

Середа, 21 серпня 2019, 18:31

Скандал щодо звільнення тренера-викладача луцької спортивної школи з плавання Володимира Самчука – це ганьба для міста, яка розгорнулася на всю Україну. Вчинок директора басейну Олександра Сологуба засуджують як у Луцьку, так і в інших обласних центрах України.

Про це у середу, 21 серпня, під час сесійного засідання сказав депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

З його слів, в інших областях обурюються ситуацією, яка виникла у Луцьку.

«До мене особисто дзвонили депутати міських рад деяких обласних центрів Західної України, оскільки особисто знають Володимира Самчука. Вони вважають цю ситуацію не нормальною», – сказав він.

«Це ганебна ситуація для нашого міста, яка розвернулася на всю Україну», – додав Данильчук та запитав чи поновлять Самчука на посаді.

У відповідь заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук сказав, що поновлення Самчука на посаді у спортивній школі відноситься до компетенції директора басейну Олександра Сологуба.

«Не хочу розглядати це питання в контексті поновлення тренера, я за те, щоб талановитий спортсмен розвивався і надалі», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, що тренера-викладача луцької спортивної школи з плавання Володимира Самчука звільнили з посади в той час, коли він готував свого спортсмена Максима Ткачука до чемпіонату світу на базі приватного клубу, а не в комунальному басейні, в якому на період канікул щороку спускають воду. Своєю чергою директор СДЮШОР Олександр Сологуб стверджує, що фахівця справедливо звільнили за порушення трудової дисципліни. 

15 серпня на платформі відкрите місто з'явилася петиція, в якій владу просять поновити тренера на посаді у СДЮШОР. А натомість звільнити директора плавального басейну Олександра Сологуба. Лише за добу ініціатива зібрала необхідну кількість підписів

У вівторок, 20 серпня, вихованець Володимира Самчука Максим Ткачук розпочав виступи на чемпіонаті світу, що проходить у Будапешті. У перший день змагань спортсмен пробився до півфіналу турніру, встановивши черговий рекорд України з плавання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів