Після зустрічі з Макроном від Путіна очікують звільнення українських політв’язнів — Зеркаль

Марко Погуляєвський, фото
Марко Погуляєвський
Після зустрічі президентів Франції Емманюеля Макрона та Росії Володимира Путіна від Кремля очікують звільнення українських політв'язнів.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє «Інтерфакс-України».

«Ці питання обговорювалися, і від Путіна очікують подальших кроків», — сказала вона.

Нагадаємо, російське агентство «Інтерфакс» з посиланням на власні джерела вранці 21 серпня повідомило, що п'ятьох українських політв'язнів перевезли в Москву і готуються видати Україні. Також російське «видання КоммерсантЪ» 21 серпня повідомило, що українських моряків готують до обміну. Своєю чергою Україна може передати РФ головреда «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського

Раніше у «Лефортово» прийняли передачі для політв’язнів Сущенка, Сизоновича і Панова.

Також у СІЗО прийняли передачу для українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Усіх їх досі утримували в різних колоніях Росії.

Пізніше у «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п’ятьох українських політв’язнів — Клиха, Карпюка, Кольченка, Балуха та Сущенка.

20 серпня стало відомо, що український політв’язень Микола Карпюк «вибув» з російської в’язниці «Володимирський централ». Адвокат вважає, що Карпюк міг «вибути» з тієї ж причини, що і політв’язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області.



Поділитися: