20:23 21.08.2019

Колишній перший заступник генпрокурора Кузьмін заявляє, що не є підозрюваним у жодній справі

3 хв читати
Колишній перший заступник генпрокурора Кузьмін заявляє, що не є підозрюваним у жодній справі

Колишній перший заступник генерального прокурора України часів президентства Віктора Януковича, обраний народний депутат Ренат Кузьмін заявляє, що не є підозрюваним у жодній справі, порушеній стосовно нього Генпрокуратурою.

"Генеральна прокуратура вважає, що я ухиляюся від слідства й переховуюся за кордоном. Ну, як бачите, я перебуваю в Черкасах, в Черкаській області, в Україні. А переховуватися від слідства мені нема чого, тому що я не є підозрюваним за жодною з кримінальних справ, за якими мене намагається заарештувати генеральний прокурор", - зазначив він в ефірі телеканалу "112. Україна" в середу.

Він також заявив, що сьогоднішній судовий процес зупинено, і його розгляд перенесено на 12 вересня.

"Тобто спроби заарештувати мене, народного депутата України, без згоди Верховної Ради, тривають ... Сьогодні для того, щоб суд не міг остаточно ухвалити рішення, прокурори втекли з процесу ... відмовилися брати участь у справі і просто втекли", - додав Кузьмін.

Він також заявив, що останні п'ять років перебував на території України. "Але дуже багато людей, зокрема державні чиновники та представники українських спецслужб, допомагали мені уникнути незаконного арешту. Тому називати прізвища цих людей або ті місця, в яких вони мене переховували від репресій режиму Порошенка (п'ятого президента України Петра Порошенка - ІФ), я не буду", - сказав екс-заступник генпрокурора.

Як повідомляє інтернет-видання "Українська правда", в середу, 21 серпня, суд у Черкасах мав обирати Ренату Кузьміну запобіжний захід у справі про нібито заволодіння землею в Пущі-Водиці й незаконному зведенні будинку на ній, але суд перенесли на 12 вересня.

Раніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомляла, що ще 20 червня 2019 року до ЦВК було надіслано листа, в якому повідомлялося про розслідування кримінального провадження за підозрою Кузьміна в скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за вчинення яких закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. У листі також зазначено, що проведеними слідчими (розшуковими) діями встановити фактичне місцеперебування Кузьміна на території України не виявилося можливим. Його оголошено в розшук, проведення якого доручено Національній поліції та СБУ. Також, за даними правоохоронних органів, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг переховуватися від органів досудового розслідування не тільки на тимчасово окупованій території АР Крим, а й на території Російської Федерації.

Кузьмін перебуває в розшуку. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні від 25.09.2015 року, яке стосується, зокрема, зловживання владою або службовим становищем.

5 липня Центрвиборчком на черговому засіданні скасував реєстрацію кандидатом у депутати Кузьміна за списком партії "Опозиційна платформа - За життя".

Але 12 липня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував постанову ЦВК про скасування реєстрації Кузьміна кандидатом у депутати.

Отже, на парламентських виборах 21 липня Кузьміна було обрано народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання за списком від партії "Опозиційна платформа - За життя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА